Η Παρί ΣΖ θα μπει με φιλοδοξίες στο ΟΑΚΑ και ο Λε Γκεν θέλει να τιμηθεί η φανέλα της
Να τιμήσουν τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην ΑΕΚ ζήτησε ο Πολ Λε Γκέν από τους παίκτες του. Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας έχρισε την «Ένωση» φαβορί του αγώνα της Τετάρτης, έκανε ειδική αναφορά στους Ζήκο, Δέλλα, Λυμπερόπουλο και παραδέχτηκε ότι είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2005.
Να τιμήσουν τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην ΑΕΚ ζήτησε ο Πολ Λε Γκέν από τους παίκτες του. Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας έχρισε την «Ένωση» φαβορί του αγώνα της Τετάρτης, έκανε ειδική αναφορά στους Ζήκο, Δέλλα, Λυμπερόπουλο και παραδέχτηκε ότι είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2005.
«Στο ΟΑΚΑ θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι δυσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε παρακολουθήσει την ΑΕΚ στους αγώνες με την Λιλ, την Χαρτς και τη γνωρίζουμε.
» Η ΑΕΚ θεωρείται το φαβορί, γιατί πάει καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, από ότι εμείς στο γαλλικό. Εμείς όμως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» είπε αρχικά ο Γάλλος τεχνικός.
Ο Λε Γκεν ανέλαβε την τύχη των Παριζιάνων τον Ιανουάριο και η ομάδα του δείχνει σημάδια βελτίωσης. Στην επισήμανση αυτή ο ίδιος απαντά:
«Είχαμε τις δύο νίκες με τη Μαρσέιγ και τη Μονακό, η οποία ήταν κλειδί. Το θέμα είναι να μην επαναπαυτούμε. Προσπαθούμε να επιτύχουμε το δέσιμο της ομάδας. Για μένα, η Παρί ΣΖ είναι μια πρόκληση.
» Εάν θέσουμε τις προτεραιότητες μας με αυστηρότητα, είναι με τη σειρά Πρωτάθλημα, Κύπελλο και UEFA.
» Έχουμε φιλοδοξίες για το ματς του ΟΑΚΑ, αλλά πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στο championnat. Αυτό είναι το ζωτικό για την Παρί. Πρέπει να έχουμε καλή συμπεριφορά και να τιμήσουμε την φανέλα».
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει επισκεφθεί ακόμη μία φορά την Αθήνα για παιχνίδι με την ΑΕΚ, την οποία είχε νικήσει 3-0 και την απέκλεισε:
«Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι (ήταν παίκτης), αλλά τώρα είναι διαφορετικά. Και οι ομάδες και το γήπεδο».
Όσο για ποιους παίκτες ξεχωρίζει:
«Ξέρουμε τον Ζήκο από τη Γαλλία, τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο, που είναι γνωστή στην Γαλλία, αλλά όπως είδαμε στο Champions League, η ΑΕK έχει μια συλλογική εικόνα παιχνιδιού».
Για τις επαφές του με τον Ολυμπιακό:
«Είναι αλήθεια. Έχω συζητήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα είμαι εδώ για το παιχνίδι με την Παρί ΣΖ. Αυτά είναι παρελθόν και δεν έχει νόημα πια».
Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Καλού:
«Θα προσπαθήσουμε να φυλάξουμε τα νώτα μας, να μην παίξουμε βλακωδώς επιθετικά, αλλά θα παλέψουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να επιβεβαίωσουμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και θέλουμε να προχωρήσουμε. Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε το καλό αποτέλεσμα και ενοούμε τη νίκη».
Πιθανή ενδεκάδα: Λαντρό, Μεντί δεξί μπακ, Ντραμέ αριστερό. Ρόζεναλ – Αρμάντ αμυντικό δίδυμο. Σισέ αμυντικό χαφ, δεξιά ο Ντιανέ και αριστερά ο Ροτέν. Επιτελικό χαφ ο Γκαγιάρδο, πίσω από τους Καλού και Παουλέτα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Οι Θάντερ επικράτησαν άνετα των Σανς με 119-84 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs – Έκπληξη από τους Ορλάντο Μάτζικ που έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα των Πίστονς (112-101)
Η 2η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε, η ΑΕΚ παραμένει στο +5 από τον Ολυμπιακό και το Football Meets Data παρουσίασε το γράφημα με τη διακύμανση στην κορυφή της βαθμολογίας.