Συναγερμός στην κυβέρνηση για τη λειψυδρία και τον κίνδυνο μπλακ άουτ
Επείγον σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, υπό τον κίνδυνο του μπλακ άουτ, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Συμφωνία για την ΑΔΕΔΥ για τις καλοκαιρινές άδειες.
27
Επείγον σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, υπό τον κίνδυνο ενός μπλακ άουτ, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
Όπως επισημαίνει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο πρωθυπουργός συζήτησε πρόσφατα το θέμα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης, που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν επίσης οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Παυλόπουλος έχει έρθει σε επαφή με τπον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ.Παπασπύρο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την ανατροπή του προγραμματισμού των αδειών 500.000 υπαλλήλων τον Αύγουστο. Τις επαφές επιβεβαιώνει και ο κ. Παπασπύρος.
Ο γγ Δημόσιας Διοίκησης ετοιμάζει εγκύκλιο για την ισοκατανομή των αδειών στο διάστημα 15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου.
Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος είναι σε καθημερινή επαφή με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ενημερώνεται για την πρόγνωση του καιρού, καθώς φέτος οι βροχοπτώσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Σημειώνεται ότι από την ανομβρία το ύψος του νερού στα φράγματα της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει κατά 55%.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή στον γγ Πολιτικής Προστασίας Π.Φούρλα να καταρτίσει χάρτη επικινδυνότητας ώστε να προβλεφθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η διάταξη του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την Κυβερνητική Επιτροπή: «Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Παίρνουμε τα μέτρα μας ώστε ό,τι κι αν συμβεί, να μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή ζωή των πολιτών και, βεβαίως, των δημόσιων υπηρεσιών. Μελετούμε όλα τα ενδεχόμενα. Ευχόμαστε να μη χρειασθεί να πάρουμε μέτρα.
»Όμως, εφόσον χρειασθεί αυτό -και είμαστε σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και την ευχαριστώ πάρα πολύ στο σημείο αυτό διότι ανταποκρίνεται πλήρως- τότε, ενδεχομένως, και τα θέματα των αδειών θα τα ρυθμίσουμε έτσι ώστε να μην πέσουν όλες μαζί και να μην χρειάζεται να λειτουργήσουν σε ημέρες αιχμής οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως θα λειτουργούσαν υπό άλλες συνθήκες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρία, δύο, ένα, πυρ – Θεαματική κατεδάφιση πολυώροφου ξενοδοχείου στο Μαϊάμι
- Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0: Συντριβή πριν τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ
- Μανρέσα – Μπανταλόνα 87-77: Ήττα πριν το Game 3 με την ΑΕΚ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442