Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, και κυρίως των τραπεζών, ενώ τοποθετούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, και κυρίως των τραπεζών, ενώ τοποθετούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,35% στις 4.678,51 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 68,7 εκατ. ευρώ.
«Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας από το εγχώριο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αναμονή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων καθώς και του business plan της Τράπεζας Πειραιώς, εκτιμούμε ότι θα διατηρήσουν τις τάσεις σταθεροποίησης στην εγχώρια κεφαλαιαγορά» είπε η Praxis International Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος, μετά την υποβολή από την Μarfin Popular Bank (-1,23% στα 8 ευρώ) του πληροφοριακού δελτίου της προσφοράς της για την Τράπεζα Κύπρου (-2,25% στα 11,30 ευρώ) στις κυπριακές χρηματιστηριακές αρχές, γεγονός που καθιστά εμφανείς τις προθέσεις της Marfin να προχωρήσει με την προσφορά της παρά τα νομικά κωλύματα.
Η Τράπεζα Κύπρου επανέλαβε ότι απορρίπτει την προσφορά ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι είναι παράτυπη με βάση τους κανονισμούς του κυπριακού Χρηματιστηρίου. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που εκκρεμούν από τις ρυθμιστικές αρχές και το ανώτατο δικαστήριο.
Η Τράπεζα Πειραιώς (+0,59% στα 27,32 ευρώ) συγκεντρώνει την προσοχή και εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το 2006 και του business plan του ομίλου την Τετάρτη.
Ανοδκικά κινούνται, μεταξύ άλλων, η ΕΛΤΕΧ (+2,08% στα 10,82 ευρώ), η ΕΧΑΕ (+0,47% στα 17,26 ευρώ) και η Δέλτα Project (+2,92% στα 12,68 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,61%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει κέρδη 0,30% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 0,03%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 73 ενισχύονται, 118 υποχωρούν και 195 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442