
Είδος προς εξαφάνιση τα Λατινικά, προειδοποιεί κορυφαίος μελετητής
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάσωση των Λατινικών κρούει ο καθολικός ιερέας Ρέγκιναλ Φόστερ, ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο μελετητές, που υπηρετεί στη θέση του παπικού λατινιστή εδώ και 38 χρόνια.
43
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάσωση των Λατινικών κρούει ο καθολικός ιερέας Ρέγκιναλ Φόστερ, ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο μελετητές, που υπηρετεί στη θέση του παπικού λατινιστή εδώ και 38 χρόνια.
Όπως υποστηρίζει, τα Λατινικά αποτελούν «είδος προς εξαφάνιση», αφού ακόμα και οι καθολικοί κληρικοί δεν υποχρεούνται πλέον να τα διδάσκονται, με αποτέλεσμα μάλιστα να μην μπορούν να διαβάσουν σημαντικά θρησκευτικά κείμενα.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η σταδιακή εξαφάνιση της γλώσσας οφείλεται και στο ότι όλο και περισσότερα σχολεία στην Ευρώπη καταργούν τη διδασκαλία της.
Σύμφωνα με το BBC, πρόσφατα ο Φόστερ ίδρυσε στη Ρώμη Ακαδημία Λατινικών. Στόχος του, όπως λέει, είναι να διαφυλάξει την επίσημη γλώσσα της Καθολικής Εκκλησίας, την οποία αν κάποιος δεν γνωρίζει, «χάνει σημαντικά στοιχεία της Ιστορίας».
«Δεν μπορείς να διαβάσεις τα κείμενα του Αγίου Αυγουστίνου στα Αγγλικά. Είναι σαν να ακούς Μότσαρτ από τζουκμπόξ» λέει χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καύσωνες: Η κλιματική αλλαγή ανατροφοδοτεί τον εαυτό της – Και φταίει ότι η Γη απορροφά περισσότερο ήλιο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς όριο οι ευθείες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη με Γεωργιάδη μπροστινό
- Το Πεκίνο θέλει να δώσει τέλος στα ειδύλλια με chatbots – Για λόγους ψυχικής υγείας και υπογεννητικότητας
- Υγιεινή διατροφή: Το κόστος ακρίβυνε 25% μέσα σε πέντε χρόνια
- Να «φυτέψει» δική του διοίκηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επιχειρεί ο Α. Γεωργιάδης
- Η «Οδύσσεια» στη Δυτική Σαχάρα: Σινεμά σε κατεχόμενα εδάφη








