Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
«Σκανδαλωδώς» στην κορυφή η Μπαρτσελόνα, έχασε έδαφος η Βαλένθια

«Σκανδαλωδώς» στην κορυφή η Μπαρτσελόνα, έχασε έδαφος η Βαλένθια

Η Μπαρτσελόνα έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της primera division, επικρατώντας 3-1 της Θέλτα στο «Καμπ Νου», με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν δικαίως για τη διαιτησία. Στη 2η θέση η Σεβίλη που επικράτησε με 4-2 την Λεβάντε. Η Βαλένθια ηττήθηκε 2-1 από την Μπέτις, με τον Χοακίν να γνωρίζει την αποθέωση. Έκπληξη για την ουραγό Ταραγόνα που συνέτριψε με 4-0 την Εσπανιόλ.

89

Η Μπαρτσελόνα έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της primera division, επικρατώντας 3-1 της Θέλτα στο «Καμπ Νου», αλλά αυτό που έμεινε δεν ήταν η νίκη, αλλά οι – δίκαιες – διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για τη διαιτησία.

Η ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με την κεφαλιά του Χαβιέ Σαβιόλα, που έχει πάρει για τα καλά φόρα, μετά από δυνατή σέντρα του Φαν Μπρόνκχορστ.

Ο Αργεντίνος ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος και η καλή απόδοση της Μπάρτσα στο πρώτο ημίχρονο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτόν.

Στην επανάληψη, η Θέλτα κέρδισε πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, που μάλλον είχαν δίκιο. Ο Νενέ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε στο 66 το 1-1.

Οι διαμαρτυρίες … άλλαξαν στρατόπεδο 10 λεπτά αργότερα, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι το οποίο, όμως, δεν υπήρχε!

Το φάουλ που κατέδειξε, όχι μόνο ήταν εκτός περιοχής, αλλά ούτε καν υπήρχε. Ο επόπτης κάλεσε τον διαιτητή για να του πει ότι είχε κάνει λάθος, αλλά εκείνος αρνήθηκε να το συζητήσει!

Ο Ροναλντίνιο δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, ενώ στο 86 ο Ζιουλί σφράγισε τη νίκη – κορυφής για τους «μπλαουγκράνα».

Η Σεβίλη έψαχνε απεγνωσμένα την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2007 και την βρήκε τελικά απέναντι στην αξιόμαχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι Λεβάντε με 4-2.

Τον χορό των γκολ για τους φιλοξενουμένους άνοιξε ο Pichichi της Primera Division μέχρι στιγμής, Φρεντερίκ Κανουτέ.

Στο 34ο λεπτό, ο Αντριάνο έβγαλε την πάσα στον Κερζάκοφ, εκείνος είδε ελεύθερο τον Γάλλο και του έδωσε την πάσα ακριβείας που δεν δυσκολεύτηκε να μετατρέψει σε γκολ.

Το 2ο γκολ της Σεβίλης ήρθε από τον πρώην άσο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μετά από ωραίο συνδυασμό με τους Πουέρτα, Αντριάνο και Αλφαρο στο 54 και το πανηγύρισε έξαλλα, καθώς ήταν το πρώτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Στο 65ο λεπτό ο Τομάζι προσπάθησε να διώξει το σουτ του Αλφαρο, αλλά κατά λάθος την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ακολούθησε ένα κρεσέντο της Λεβάντε που, με δύο γκολ των Ντέχου (68) και Ρέγκι (72), μείωσε σε 3-2 προκαλώντας ανησυχία στον Χουάντε Ράμος.

Τέλος στην ανησυχία του έβαλε 4 λεπτά αργότερα ο Αλφαρο που με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Αλβες διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την ομάδα του.

Η Ταραγόνα πέτυχε τη νίκη – έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς συνέτριψε μέσα στην έδρα της την Εσπανιόλ.

Η ουραγός της Primera Division έδειξε από νωρίς τα δόντια της, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 9 με τον Πορτίγιο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ακολούθησαν άλλα 3 γκολ με τους Καμπάνο (πέναλτι στο 19), Πινίγια (26) και Νάβας (43).

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86ο λεπτό.

Παρά την εκτενή νίκη, η Ταραγόνα δεν βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση με 12 βαθμούς.

Η Βαλένθια δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, καθώς ηττήθηκε με 1-2 από την Μπέτις, με τον Χοακίν να γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς της προηγούμενης ομάδας του

Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Λεβάντε – Σεβίλη 2-4 (68 Ντέχου, 72 Ρέγκι – 34 Κανουτέ, 54 Κερζάκοφ, 65 αυτ. Τομάζι, 76 Αλφαρο)

Μαγιόρκα – Ουέλβα 2-1 (38 Μπαγεστέρος, 45 Νούνες – 49 Χουάνμα)
*Ο Αγγελος Μπασινάς (Μαγιόρκα) αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σαραγόσα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1 (79 πέν. Ντ. Μιλίτο – 20 Ταμπόρδα)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2 (12, 69 Ιραόλα)

Ταραγόνα – Εσπανιόλ 4-0 (9 Πορτίγιο, 19 πέν. Καμπάνο, 26 Πινίγια, 43 Νάβας)

Χετάφε – Οσασούνα 2-0 (26, 45 Γκίθα)

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 3-1 (33 Σαβιόλα, 77 πέν. Ροναλντίνιο, 86 Ζιουλί – 66 πέν. Νενέ)

Μπέτις – Βαλένθια 2-1 (15, 69 πεν Ρόμπερτ – 10 Βίγια)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 42

Σεβίλη 41

Ρεάλ 38

Βαλένθια 36

Ατλέτικο Μ. 36

Σαραγόσα 32

Χετάφε 32

Ουέλβα 30

Βιγιαρεάλ 29

Οσασούνα 26

Εσπανιόλ 26

Σανταντέρ 26

Λα Κορούνια 23

Μαγιόρκα 23

Αθλέτικ Μπ. 22

Ρεάλ Μπέτις 21

Θέλτα 21

Λεβάντε 19

Σοσιεδάδ 13

Ταραγόνα 12

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies