
Χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου τα φάρμακα για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων
Αθήνα: Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Απασχόλησης, θα διαθέτει στο εξής χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου τα φάρμακα για την αντιμετώπιση και άλλων χρόνιων παθήσεων.
Αθήνα: Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Απασχόλησης, θα διαθέτει στο εξής χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου τα φάρμακα για την αντιμετώπιση και άλλων χρόνιων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές είναι:
Δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
Κυστική Ίνωση (κυστική ινώδης νόσος, ινοκυστική νόσος)
Αγγειοπάθεια Burger
Ανοια, νόσος Αλτσχάιμερ και νόσος Charcot
Σύνδρομο βραχέος εντέρου
Χρόνια Ηπατίτιδα Β και Χρόνια Ηπατίτιδα C
Nόσος Wilson (ηπατοφακοειδής εκφύλιση)
Γλυκονίαση και νόσος Gaucher
Η μέχρι τώρα συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ανωτέρω φαρμακευτικές αγωγές κυμαινόταν από 25% έως 10%.
Υπενθυμίζεται ότι δεν καταβάλλουν συμμετοχή σε φάρμακα οι ασφαλισμένοι που έχουν υποστεί εργατικό ατύχημα, καθώς και οι πάσχοντες από σειρά άλλων παθήσεων, όπως νεοπλάσματα, διαβήτη, ψυχώσεις κ.ά.
health.in.gr
- Γιοβάνοβιτς: «Πολύτιμες εμπειρίες για τον επόμενο στόχο που έχουμε στα προκριματικά του Euro» (vid)
- Μιλένα Αποστολάκη: Προκλητική η σιωπή της κυβέρνησης για τις χρεώσεις των τραπεζών στους απλούς λογαριασμούς
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Νικόλαος Κορτσάρης
- «Εξωτικοί» προορισμοί για τους ανεπιθύμητους
- Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές κλήσεις από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις κάμερες των λεωφορείων
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένταση στο ΟΑΚΑ, αποβλήθηκαν Ναν, Ντόρσεϊ, τεχνική ποινή στο Λεσόρ (vid)
