
Με 91-60 επί της ΑΕΛ επούλωσε τις… πληγές του ο Ολυμπιακός
Το καλύτερο τονωτικό ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ντιναμό Μόσχας για την Εuroleague ήταν για τον Ολυμπιακό η νίκη του επί της ΑΕΛ με 91-60. Οι «ερυθρόλευκοι»... εκτονώθηκαν κόντρα στους «βυσσινί», τους διέλυσαν και έδειξαν να ξεπερνούν γρήγορα την ήττα από την Εφές.
89
Το καλύτερο τονωτικό ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ντιναμό Μόσχας για την Εuroleague ήταν για τον Ολυμπιακό η νίκη του επί τηςΑΕΛ με 91-60. Οι «ερυθρόλευκοι»… εκτονώθηκαν κόντρα στους «βυσσινί», τους διέλυσαν και έδειξαν να ξεπερνούν γρήγορα την ήττα από την Εφές.
Πολύ καλός ο Στεφάνοφ στο ντεμπούτο του με τηνφανέλα του Ολυμπιακού και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Πίνι Γκέρσον, ο οποίος είδε 5 παίκτες του να ολοκληρώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης έκανε την εμφάνισή του – με πολιτικά – και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ακολουθούσε το ατομικό του πρόγραμμα στο βοηθητικό του ΣΕΦ.
Με το μυαλό τους στην Εφές φαίνεται πως ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι την αναμέτρηση. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την… παγωμάρα στην άμυνα του Ολυμπιακού και με… μπροστάρη τον Έκτορ Ρομέρο, ο οποίος πέτυχε τους 6 πρώτους πόντους των βυσσινί, πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα στο σκορ (10-6 στο 4).
Ο μοναδικός που ήταν… εντός τόπου και χρόνου για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Αλεξ Ακερ. Ο Αμερικανός δήλωσε παρών, πέτυχε 10 πόντους και… ξεκόλλησε την μηχανή.
Με δύο τρίποντα (ένα από τον Παπαμακάριο και ένα από τον Πεν) στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ στο 10(28-21) και κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.
Η Λάρισα δεν πέτυχε πόντο από το 13μέχρι το 19, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 18-0 (52-28) και το ενδιαφέρον του αγώνα πλέον στράφηκε αλλού. Και δει στον Βρίμπισα Στεφάνοφ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Ογκαρντ από την ΠΓΔΜ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση. Δεν άργησε να μπει στην νοοτροπία του παιχνιδιού του Γκέρσον.
Έτρεξε την μπάλα, όποτε αυτό ήταν δυνατόν, μοίρασε ασίστ και φάνηκε πως είναι σε θέση να δώσει σημαντικές βοήθειες και ανάσες στους γκαρντ του Ολυμπιακού.Το σκορ στο 28 ήταν 68-39, με τον Γκέρσον να έχει αρχίσει από νωρίς τα… πειράματα.
Ο Στεφάνοφ με τον Πεν εναλλάσσονταν στη θέση «1», ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού τους χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα και στην ίδια πεντάδα, με τους Ακερ ή Ντόμερκαντ στη θέση «3» και τους Βασιλόπουλο, Στακ, Ζίζιτς και Μπουρούση να αλλάζουν στους ψηλούς.
Κάπως έτσι τελείωσε και το τρίτο δεκάλεπτο (75-41 στο 30), με τον Πίνχας να ζητά από τους παίκτες του να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην τέταρτη περίοδο.
Οι τελευταίοι δεν παράκουσαν τον προπονητή τους και ολοκλήρωσαν την πολύ καλή τους εμφάνιση, διευρύνοντας όσο μπορούν την διαφορά, η κατρακύλα της οποίας σταμάτησε στους 31 πόντους (91-60).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Πότε είναι το Game 3 της σειράς
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός 105-107: Buzzer beater του Χέις Ντέιβις, νέο μπρέικ και 2-0 (vid)
- Conference League: Mε εισιτήριο στο χέρι η Κρίσταλ Πάλας, βήμα τελικού η Ράγιο Βαγεκάνο
- Μπαρτζώκας: «Αν χάσουμε από την ελλιπή Μονακό, θα με κρεμάσουν στο Δημαρχείο του Πειραιά»
- Γιορτή σήμερα 1 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]



