Απεβίωσε ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Πεύκιος Γεωργιάδης
Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 72 ετών ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Πεύκιος Γεωργιάδης. Όλα τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν από τη Λευκωσία βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του εκλιπόντος υπουργού και εξήραν το ήθος και το έργο του.
Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 72 ετών ο υπουργός Παιδείαςκαι Πολιτισμού της Κύπρου Πεύκιος Γεωργιάδης.
Όλα τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν από τη Λευκωσία βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του εκλιπόντος υπουργού και εξήραν το ήθος και το έργο του.
Ο εκλιπών συμμετείχε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατά τη μαρτυρία των συναδέλφων του ήταν ευδιάθετος.
Στη συνέχεια μετέβη σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, για να μιλήσει σε σεμινάριο, όπου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Καθ΄οδόν υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.
Η κηδεία του θα τελεστεί στον ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας, στη Λευκωσία, από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
Νωρίτερα θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο για να τιμήσει τον εκλιπόντα υπουργό, ενώ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανέβαλε για αύριο όλες τις δραστηριότητές του.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ