Τριβές στις σχέσεις Ταλάτ-Αγκυρας προκαλεί η κατεδάφιση της «γέφυρας» στην οδό Λήδρας
Η απόφαση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να κατεδαφίσει τη «γέφυρα» στην οδό Λήδρας προκαλεί τριβές στις σχέσεις του με τον τουρκικό Στρατό, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris. Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
30
Η απόφαση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να κατεδαφίσει τη «γέφυρα» στην οδό Λήδρας προκαλεί τριβές στις σχέσεις του με τον τουρκικό Στρατό, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris. Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Kibris, οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα συζητήσουν το θέμα με τον ίδιο τον Ταλάτ στη διάρκεια επαφών στην Αγκυρα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων θα συναντηθεί με τον στρατηγό Γιασιάρ Μπουγιούκανιτ και τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι σε κύκλους της Αγκυρας συζητείται πιθανή παραίτηση του κ. Ταλάτ.
Στη Λευκωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής εκτίμησε και εκείνος ότι η κατεδάφιση της «γέφυρας» προσκρούει στις διαφωνίες του τουρκικού Στρατού.
«Μέχρι τώρα φαίνεται ότι η εξαγγελία για την κατεδάφιση της γέφυρας ήταν πυροτέχνημα για δημιουργία εντυπώσεων» εξήγησε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του ΡΙΚ ότι κατοχικό καθεστώς διανοίγει σήραγγα στην περιοχή.
Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το όλο ζήτημα, αφού δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442