Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με αφορμή τις ανησυχίες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυεθεί και ότι θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με αφορμή τις ανησυχίες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυεθεί και ότι θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,55% στις 3.736,60 μονάδες.

Απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες στον κλάδο των ορυχείων λόγω μείωσης των τιμών του χαλκού, ενώ το πετρέλαιο σταθεροποιείτο κοντά στα 58 δολάρια το βαρέλι.

Η Fed εκτιμά ότι το 2007 διατηρούνται οι πληθωριστικές πιέσεις και με ανακοίνωσή της διχάζει τους αναλυτές ως προς τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει μέσα στο έτος.

Σε σχετική κοινοποίηση της Fed επισημαίνεται πως ο βασικός λόγος ανησυχίας όλων των μελών του ΔΣ είναι ότι ο πληθωρισμός δεν υποχώρησε στα επιθυμητά επίπεδα.

Οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο της συνεδρίασης τουΔΣ της FED της 12 Δεκεμβρίου, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι ορισμένα μέλη του συμβουλίου διατύπωσαν κατά τη συνεδρίαση και τις ανησυχίες τους για τους αυξανόμενους κινδύνους που ενέχει η αναπτυξιακή πορεία, καθώς μερικοί από τους οικονομικούς δείκτες εμφανίζουν τάσεις αναχαίτισης.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,72% στις 6.273,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,99% στις 5.555,26 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,71% στις 6.643,58 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε στις 17.353,67 μονάδες με κέρδη 0,74%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies