
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στην Τσεχία, λόγω αεροπειρατείας
Ρωσικό αεροσκάφος της εταιρίας Aeroflot, με προορισμό τη Γενεύη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Πράγα, μετά την εκδήλωση αεροπειρατείας. Σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας ο αεροπειρατής εξουδετερώθηκε ειρηνικά.
53
Ρωσικό αεροσκάφος της εταιρίας Aeroflot, με προορισμό τη Γενεύη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Πράγα, μετά την εκδήλωση αεροπειρατείας. Σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας ο αεροπειρατής εξουδετερώθηκε ειρηνικά.
Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε σε ένα Airbus Α320 που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα στη Γενεύη. Περίπου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Πράγας.
Το αεροσκάφος στάθμευσε σε απομονωμένο χώρο, για λόγους ασφαλείας, και περικυκλώθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο αεροπειρατής εξουδετερώθηκε ειρηνικά εντός του αεροσκάφους και πως δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τους λόγους για την εκδήλωση της αεροπειρατείας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σημειωνόταν μπαράζ αεροπειρατειών σε αεροσκάφη της Aeroflot.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Νέα ρύθμιση για χρέη στους δήμους: Πώς να κερδίσετε έως 240 δόσεις
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση
- Αντίποινα για το αμερικανικό ρεσάλτο σε ιρανικό πλοίο υπόσχεται το Ιράν – Από μία κλωστή κρέμεται η εκεχειρία
- Μακελειό στη Λουιζιάνα: Πατέρας των 7 από τα 8 παιδιά που δολοφονήθηκαν ήταν ο δράστης
- Συνταγή: Φριτάτα με μανιτάρια

