Το Ρέθυμνο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ
Το Ρέθυμνο θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 25 Μαρτίου του 2007, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ρεθύμνου, με την συμπαράσταση περίπου 2000 οπαδών τους, κατάφεραν να νικήσουν τον Κολοσσό με 85-60 και να καλύψουν και με το παραπάνω το -1 του πρώτου αγώνα στην Ρόδο.
Το Ρέθυμνο θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 25 Μαρτίου του 2007, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ρεθύμνου, με την συμπαράσταση περίπου 2000 οπαδών τους, κατάφεραν να νικήσουν τον Κολοσσό με 85-60 και να καλύψουν και με το παραπάνω το -1 του πρώτου αγώνα στην Ρόδο.
Aπό το ξεκίνημα το Ρέθυμνο με ηγέτη τον Σπανό έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και θέλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 25ης Μαρτίου. Στο 3ο λεπτό το σκορ ήταν 12-7 υπέρ του Ρεθύμνου, με την ομάδα της Κρήτης να έχει πετύχει όλους τους πόντους της από την γραμμή του τριπόντου. Σπανός και Κυριακόπουλος ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα και το Ρέθυμνο από το 10` είχε πάρει μία σημαντική διαφορά (28-20), έχοντας πετύχει ήδη 6 τρίποντα.
Στην 2η περίοδο ο Κολοσσός προσπάθησε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα και να βελτιώσει την περιφερειακή του άμυνα. Ο Γιώργος Ζευγώλης επέλεξε να μεταφέρει το παιχνίδι της ομάδας του κοντά στο καλάθι και με τους Τσαμάτο και Λάτοβιτς βρήκε κάποιες λύσεις για να μειώσει το σκορ. Ωστόσο, το Ρέθυμνο ήταν πιο αποφασισμένο και κυρίως πολύ εύστοχο από την περιφέρεια. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 43-34 με τον ΑΓΟΡ να έχει 9 στα 14 τρίποντα.
Η 3η περίοδος ήταν η πιο καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά το Ρέθυμνο δεν γινόταν να χάσει. Ακόμη και ο ψηλός της ομάδας, ο Μλαντένοβιτς έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι από τα 6,25μ. και τα αμυντικά σχέδια του Ζευγώλη πήγαν …περίπατο. Σε πανηγυρικό κλίμα, το Ρέθυμνο πρόσφερε θέαμα στους φίλους του, στα 10 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Με τη διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους (69-48), το Ρέθυμνο για πρώτη φορά στην ιστορία του …τσέκαρε το εισιτήριό του για τον τελικό του Κυπέλλου, στις 25 Μαρτίου, όπου περιμένει ήδη ο Παναθηναϊκός.
Ο προπονητής του ΑΓΟΡ, Στέργιος Κουφός, κατενθουσιασμένος μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του τόνισε πως …το μοναδικό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον Θεό για αυτά τα 3 χρόνια που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο. Ημασταν καλύτεροι. Τα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.