
Δίαυλος επικοινωνίας της Συρίας με Αμερικανούς για την κατάσταση στη Μ.Ανατολή
Με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ και γερουσιαστή Τζον Κέρι και τον επίσης γερουσιαστή Κρίστοφερ Ντοντ συναντήθηκε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ιράκ.
30
Με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ και γερουσιαστή Τζον Κέρι και τον επίσης γερουσιαστή Κρίστοφερ Ντοντ συναντήθηκε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ιράκ.
Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι τα τελευταία μελη του Κογκρέσου που επισκέπτονται τη Συρία αφότου η διακομματική επιτροπή πρότεινε στην κυβέρνηση Μπους να αρχίσει διάλογο με τη Συρία και το Ιράν για την κατάσταση στο Ιράκ.
«Ο πρόεδρος και οι δύο γερουσιαστές συζήτησαν την κατάσταση στην Παλαιστίνη και την ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.
«Συζητήθηκε επίσης η έκθεση Μπέικερ και ο πρόεδρος Ασαντ επισήμανε την ανάγκη να τερματιστεί η βία στο Ιράκ και την επιθυμία της Συρίας για την επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, υπό την ειλικρινή αιγίδα της διεθνούς κοινότητας» καταλήγει το τηλεγράφημα του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, την Τρίτη, ο Ασαντ είχε πει ότι η Συρία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι δεν πρέπει να επιχειρεί να δίνει εντολές στη Δαμασκό.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ασαντ συναντήθηκε με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον, του Δημοκρατικού Κόμματος και σε λίγες μέρες αναμένεται στη Δαμασκό και ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αρλιν Σπέκτερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βρετανία: Βουλευτής καταγγέλλει εκφοβισμό του από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό
- Ιαπωνία: Η τραγική ειρωνεία με το εμπορικό κέντρο Aeon – Ο σεισμός, η έκρηξη και το φονικό 2016
- Διέρρευσαν τηλέφωνα και email των Αντζελίνα Τζολί, Τζένιφερ Λόρενς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Πώς έγινε;
- ‘Εσοδα ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ στα ταμεία της
- Σύρος: Tα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι ιδρύουν νέο οικισμό – Κατεδαφίζονται σπίτια Παλαιστινίων και δεσμεύεται γη
