
Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις στο θέμα της θανατικής ποινής, λέει ο ΥΠΕΞ της Λιβύης
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα υποκύψει σε πιέσεις στο θέμα της θανατικής καταδίκης των Βούλγαρων νοσοκόμων έστειλε ο ΥΠΕΞ της Λιβύης. «Ούτε ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.
30
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα υποκύψει σε πιέσεις στο θέμα της θανατικής καταδίκης των Βούλγαρων νοσοκόμων έστειλε ο ΥΠΕΞ της Λιβύης.
Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού: «Η Λιβύη δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις. Ούτε από την Αμερική, ούτε από την Ευρώπη. Ούτε ο ίδιος ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.»
Οι πέντε νοσοκόμες από τη Βουλγαρία καταδικάστηκαν σε θάνατο για σκόπιμη μόλυνση εκατοντάδων παιδιών με τον ιό που προκαλεί το AIDS.
Οι νοσοκόμες και ένας γιατρός εργάζονταν από το 1998 σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Βεγγάζης. Συνελήφθησαν το 1999 με την κατηγορία ότι μετέδωσαν εσκεμμένα τον ιό σε περισσότερα από 400 βρέφη, 52 εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους από την περίοδο εκείνη έως σήμερα.
Οι ίδιοι αποδίδουν τη μόλυνση των παιδιών στις κακές συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο νοσοκομείο της Βεγγάζης, δηλώνοντας παράλληλα πως κατά τη διάρκεια της κράτησής τους υπέστησαν ξυλοδαρμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και ηλεκτροσόκ για να ομολογήσουν.
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και οι ελπίδες τους τώρα εναπόκεινται στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Την καταδίκη σε θάνατο καταδίκασαν η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, των ΗΠΑ και η ΕΕ. Αντίθετα, οι συγγενείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από AIDS δήλωσαν ικανοποιημένοι, ζητώντας μάλιστα την άμεση εκτέλεση της ποινής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Βουλευτής καταγγέλλει εκφοβισμό του από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό
- Ιαπωνία: Η τραγική ειρωνεία με το εμπορικό κέντρο Aeon – Ο σεισμός, η έκρηξη και το φονικό 2016
- Διέρρευσαν τηλέφωνα και email των Αντζελίνα Τζολί, Τζένιφερ Λόρενς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Πώς έγινε;
- ‘Εσοδα ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ στα ταμεία της
- Σύρος: Tα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι ιδρύουν νέο οικισμό – Κατεδαφίζονται σπίτια Παλαιστινίων και δεσμεύεται γη
