Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το NBA είναι... μαϊμούδες που πηδάνε, υποστηρίζει ο Γ. Βασιλακόπουλος

Το NBA είναι… μαϊμούδες που πηδάνε, υποστηρίζει ο Γ. Βασιλακόπουλος

Κατά της ηγεσίας του ΝΒΑ καταφέρθηκε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA, Γιώργος Βασιλακόπουλος. «Τι είναι δηλαδή το ΝΒΑ; Κάτι μαϊμούδες που πηδάνε» είπε χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της UEFA, Λέναρντ Γιόχανσον και τόνισε ότι «η κατάσταση με την ULEB δεν μπορεί να συνεχιστεί».

89

Κατά της ηγεσίας του ΝΒΑ καταφέρθηκε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 30ών γενεθλίων του ΕΚΑΣΘ.

«Τι είναι δηλαδή το ΝΒΑ; Κάτι μαϊμούδες που πηδάνε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στο ζήτημα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αθλητικό κίνημα υποστηρίζοντας ότι «…ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να προσδιορίσουμε τον αθλητισμό.

» Επικρατεί ένα μπάχαλο. Βρέθηκαν διάφοροι κύριοι που απέκτησαν και τίτλους περνώντας την ιδέα ότι ο αθλητισμός είναι μπίζνες και προϊόν, ο θεατής πελάτης αλλά και κατά τους Αμερικάνους καταναλωτές.

» Θα καταπολεμήσουμε όλ αυτά» είπε για να αναφερθεί σε συσκέψεις που έγιναν για αυτό το σκοπό.

» Είχαμε συναντηθεί με την κομισάριο του Λουξεμβούργου, η οποία νόμιζε ότι ο αθλητισμός είναι να παίζουν κάποιοι κλωτσιές και πως μετράει, ποιος θα τα αρπάξει.

» Ευτυχώς άλλαξε κάποια στιγμή η σύσταση των κομισαρίων και στις προσπάθειες που κάναμε ήρθε ως αρωγός η UEFA.

» Στο πρόσωπο του κ. Γιόχανσον βρήκα έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορώ να μιλήσω την ίδια γλώσσα. Ολοι οι φορείς αποδεχθήκαμε ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνική έκφραση και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαιτερότητα και όχι ως οικονομική συναλλαγή.

» Ο αθλητισμός δεν είναι μπίζνες, ο αθλητής δεν είναι εργάτης και οι θεατές δεν είναι καταναλωτές. Κάποιοι για να διασύρουν αυτούς που ασχολούνται εθελοντικά τους λένε ερασιτέχνες, ενώ οι ίδιοι που ασχολούνται δέκα λεπτά την ημέρα με τον αθλητισμό, θέλουν να λέγονται επαγγελματίες».

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA αναφέρθηκε στα κασέ των παικτών και μοιράστηκε με τους εκπροσώπους του Τύπου, μια άποψη που του κατέθεσε ένα ιδιοκτήτης ταβέρνας!

«Ήμουν στην Εύβοια και μου είπε ένας ταβερνιάρης: Πριν από δεκαετίες οι φτωχοί ήταν μέσα στο γήπεδο και οι πλούσιοι τους παρακολουθούσαν. Τώρα οι πλούσιοι είναι μέσα στο γήπεδο και οι φτωχοί στις κερκίδες.

» Αυτή η σοφή άποψη αποτυπώνει τον δρόμο που έχει ακολουθήσει ο αθλητισμός.

» Πριν από τέσσερα χρόνια η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε τη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει κάποια πράγματα.

» Στη πρόσφατη συνάντηση που κάναμε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ένας δανός του οποίου το όνομά ούτε που θέλησα να μάθω, ήταν αντίθετος σε ότι προτάσεις καταθέσαμε. Δεν έχει καταλάβει ότι το αθλητικό κίνημα είναι πιο μολυσμένο απο ότι το φυσικό περιβάλλον.

» Εχει παρέμβει πουθενά η ΔΟΕ; Εχουμε κρούσματα δωροδοκίας, διαφθοράς, στημένων αγώνων, έχουν μπει εισαγγελείς σε όλη την Ευρώπη, αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τη ΔΟΕ είναι να οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και που πάει ο πακτωλός των χρημάτων;

» Έχετε ακούσει να έχουν κάνει ένα γήπεδο; Μια ακαδημία; Για να καταλήξω, προχωρήσαμε στη σύνταξη ενός σχεδίου που θα λέει ότι ο αθλητισμός είναι σπουδαίο κοινωνικό φαινόμενο.

» Μέχρι τον Μάιο μάλιστα θα βγει η λευκή κάρτα του αθλητισμού που θα αποτελεί ένα βήμα αλλαγής του αθλητικού πλαισίου. Βάσει αυτού του πλαισίου θα μπουν τα πράγματα σε μια τάξη.

» Τα δικαστήρια και οι δικαστές θα δικάζουν βάσει αυτού του πλαισίου και δεν θα δικάζουν δημιουργώντας παράλληλα και νόμους».

Αναφερόμενος στο ΝΒΑ, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα υποστηρίζοντας ότι «τι είναι δηλαδή το ΝΒΑ; Κάτι μαϊμούδες που πηδάνε!

» Τι παραπάνω έχει να επιδείξει. Ηρθαν οι Χάρλεμς στην Ελλάδα και δεν ασχολήθηκε κανείς. Ζητήσαμε από το ΝΒΑ να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε συγκεκριμένα πράγματα.

» Να πάψουν δηλαδή αυτοί οι σκάουτερ το παιδομάζωμα, να μην έχουν οι ομάδες του ΝΒΑ να αποκτούν οποιονδήποτε παίκτη θέλουν δίνοντας μια αποζημίωση 300.000 ευρώ κλπ.

» Η στάση που κράτησε το ΝΒΑ ήταν αλαζονική και ειρωνική. Μας είπε ότι δεν μπαίνει σε τέτοιου είδους διαδικασία συζητήσεων καθώς επίσης και πως αν επιμείνουμε θα καταγγείλει το συμφωνητικό».

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε ότι η συνεργασία της FIBA με την ULEB δεν διανύει τις καλύτερες των εποχών.

«Κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν τον αθλητισμό έτσι όπως πουλάνε πατάτες, ντομάτες και κολοκύθια. Η αλήθεια είναι ότι με την ULEB δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

» Προτείναμε να πάψουμε να έχουμε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, γιατί φθάσαμε να μην ξέρει μια ομάδα που παίζει, γιατί παίζει και που βρίσκεται.

» Προτείναμε την αύξηση των ομάδων της Ευρωλίγκα και να υπάρχει η δυνατότητα εκπροσώπησης από όλη την Ευρώπη, καθώς επίσης και να έχει την ευθύνη της διοργάνωσης η ULEB.

» Σκεφθήκαμε την ύπαρξη μιας ακόμη διοργάνωσης, για τις υπόλοιπες ομάδες αλλά δεν βγάλαμε άκρη… » είπε για να ρίξει τα βέλη του στους ευρωπαϊκούς συλλόγους:

«Συμβαίνουν κάποια απίστευτα πράγματα και οι ομάδες δεν διαμαρτύρονται. Ξέρετε ότι όταν διοργάνωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών η FIBA, οι ομάδες εισέπρατταν – σημερινά λεφτά – 4 και 5 εκατομμύρια ευρώ από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων;

» Σήμερα εισπράττουν 170.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται».

Υποστήριξε για πολλοστή φορά ότι δύο από τα βασικά προβλήματα του παγκόσμιου αθλητισμού είναι οι μάνατζερ και ο τζόγος.

«Είχαμε υποβάλλει συγκεκριμένες διατάξεις, είχε παρθεί μια απόφαση επί Ανδρέα Φούρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε».

Σε ότι αφορά τους μάνατζερ, αποκάλυψε ότι ψηφίστηκαν ήδη συγκεκριμένες διατάξεις:

«Βάσει των όσων συμφωνήσαμε και απομένει να επικυρωθούν θα πρέπει όλοι να έχουν ειδική άδεια και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προβλέπεται επίσης αφαίρεση αδειών και ποινικές διώξεις σε αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν.

» Θα απαγορεύεται σε κάθε μάνατζερ να πλησιάζει αθλητές κάτω των 18 ετών για να σταματήσει αυτό το παιδομάζωμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024