Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Επίθεση Πάγκαλου κατά ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά για τη διαπλοκή

Επίθεση Πάγκαλου κατά ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά για τη διαπλοκή

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πρώτο αυτουργό της διαπλοκής» εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Αποτελεί τίτλο τιμής να τον υβρίζει ο υπουργός των Ιμίων και του Οτζαλάν» σχολιάζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ευρωβουλευτή Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πρώτο αυτουργό της διαπλοκής» εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής του ΑΠΘ για θέματα διαφάνειας.

«Η ιστορία της διαπλοκής εφευρέθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 1993 κατήγγειλε ότι ένας μεγάλος επιχειρηματίας, με τον έλεγχο που είχε πάνω στα μέσα ενημέρωσης, αρχικά τον υπονόμευσε και τελικά τον ανέτρεψε, με το βουλευτή Συμπιλίδη και χρηματοδοτώντας τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έκανε την Πολιτική Ανοιξη.

»Τώρα πώς γίνεται σήμερα ο κ. Σαμαράς να είναι στέλεχος της ΝΔ ο πρώτος αυτουργός της διαπλοκής, αυτός που ταυτίζεται ως προσωπικότητα με τη διαπλοκή, αυτά είναι μυστήρια της ΝΔ. Αυτό που κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το είχε κάνει ο ίδιος, δύο φορές. Και το 1965 και το 1989.

»Το ότι, όμως, υπάρχει μία κατάσταση που λέγεται διαπλοκή η οποία εφευρέθη για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και λειτουργεί για να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αυτό μόνο στην πιο εξαθλιωμένη νεοδημοκρατική φαντασία μπορεί να λειτουργήσει, όταν ο άνθρωπος της διαπλοκής είναι τώρα ευρωβουλευτής και μεθαύριο ίσως υπουργός και ίσως και αρχηγός σε κάποια πορεία της Ν.Δ.».

Σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού με βουλευτές της ΝΔ στον «Μπαϊρακτάρη», ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Είπε ο κ. Καραμανλής ότι δεν θα αφήσει τους νταβατζήδες να κυβερνούν αυτό τον τόπο. Και περιμέναμε να δούμε αίμα νταβατζήδων στο δρόμο, κεφάλια νταβατζήδων κομμένα, νταβατζήδες να τρέχουν να φύγουν από τη χώρα εγκαταλείποντας άνομα κέρδη. Είδατε τίποτε εσείς; Δεν ξέρω ποιοι είναι και αν είναι νταβατζήδες, αλλά αν είναι αυτοί που είναι, δόξα τω θεώ, μια χαρά περνάνε».

Από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «ο κ. Σάμαρας έχει πεί πολλές φορές ότι αποτελεί τίτλο τιμής να τον υβρίζει ο υπουργός των Ιμίων και του Οτζαλάν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026
Cookies