Τη συνδρομή της Σερβίας στην υπόθεση Σέσελι ζητά ο πρόεδρος του ICTY
Την ανησυχία του για τις πράξεις του Βόισλαβ Σέσελι, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση της υγείας του εξέφρασε ο πρόεδρος του ICTY. Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Σερβίας, ο δικαστής ζητά τη συνδρομή του Βελιγραδίου στο θέμα που έχει προκύψει.
30
Την ανησυχία του για τις πράξεις του Βόισλαβ Σέσελι, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση της υγείας του εξέφρασε ο πρόεδρος του ICTY. Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Σερβίας, ο δικαστής ζητά τη συνδρομή του Βελιγραδίου στο θέμα που έχει προκύψει.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Φάουστο Πικάρ προς τον Κοστούνιτσα: «Όπως και εσείς έτσι και εγώ εκφράζω ανησυχίες γιατί με τις πράξεις του ο κ. Σέσελι απειλεί σοβαρά την υγεία του».
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επαναλαμβάνει την πρόθεση του ICTY «να κάνει τα πάντα, ώστε να παράσχει στον κ. Σέσελι την αρμόζουσα ιατρική βοήθεια, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του».
«Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησά σας θα αδράξει κάθε ευκαιρία για να συμπαρασταθεί στην επίλυση της κατάστασης αυτής» καταλήγει ο δικαστής.
Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος Σέρβος υπερεθνικιστής ηγέτης Β.Σέσελι αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας, επειδή το ICTY του αρνείται τη δυνατότητα να υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του.
Ο Σέσελι αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας σε βάρος Κροατών και μουσουλμάνων στην Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βοϊβοντίνα την περίοδο 1991-93.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442