Ο θηλασμός ασπίδα προστασίας έναντι του διαβήτη τύπου ΙΙ
Νέα Υόρκη: Ο θηλασμός κατά τη νεογνική ηλικία φαίνεται να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ μετέπειτα, σύμφωνα με ποσοτική ανάλυση δημοσιευμένων στοιχείων που έγινε από Βρετανούς ειδικούς.
Νέα Υόρκη: Ο θηλασμός κατά τη νεογνική ηλικία φαίνεται να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ μετέπειτα, σύμφωνα με ποσοτική ανάλυση δημοσιευμένων στοιχείων που έγινε από Βρετανούς ειδικούς.
Ο Δρ Κρίστοφερ Οουεν του Πανεπιστημίου του Λονδίνου διενήργησε συστηματική ανασκόπηση και ανάλυση σχετικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί στη ιατρική βιβλιογραφία επί του θέματος.
Σε επτά μελέτες που περιλαμβάνονταν 76.744 άτομα, εκείνα που είχαν θηλάσει ως νεογνά είχαν 39% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη στην ενήλικη ζωή τους. Τα ευρήματα των μελετών αυτών είναι συνεπή παρά τη μεγάλη διαφοροποίηση των πληθυσμιακών δειγμάτων.
Σε έξι μελέτες που περιλαμβάνονταν 4.800 άτομα, τα επίπεδα της ινσουλίνης ήταν αξιοσημείωτα χαμηλά μεταξύ των μη διαβητικών παιδιών που είχαν θηλάσει και των ενηλίκων συγκριτικά με τα μη διαβητικά παιδιά που είχαν τραφεί με τεχνητό γάλα και τους ενήλικες.
Στις μελέτες αυτές, οι συγκεντρώσεις του σακχάρου νηστείας δεν διέφεραν μεταξύ των παιδιών και ενηλίκων που είχαν θηλάσει και αυτών που είχαν τραφεί με τεχνητό γάλα. Ωστόσο, στην νεογνική ηλικία, ο θηλασμός ήταν διαρκώς σχετικός με χαμηλότερες συγκεντρώσεις σακχάρου και ινσουλίνης συγκριτικά με το τεχνητό γάλα. Τα χρονίως αυξημένα επίπεδα της ινσουλίνης αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και αυξάνουν την επίπτωση του διαβήτη.
health.in.gr
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442