Στο εδώλιο Σέρβοι αξιωματικοί κατηγορούμενοι για υπόθαλψη του Ράτκο Μλάντιτς
Αξιωματικοί του σερβικού στρατού κάθονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι ότι έκρυβαν τον καταζητούμενο από το ICTY για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς. Ο ένας από τους τρεις ομολόγησε, ενώ οι άλλοι δύο αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις.
30
Τέσσερις αξιωματικοί του σερβικού στρατού κάθονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι ότι έκρυβαν τον καταζητούμενο από το ICTY για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς. Ο ένας από τους τρεις ομολόγησε, ενώ οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις.
«Παραδέχομαι ότι βοήθησα τον Ράτκο Μλάντιτς γιατί ήταν διοικητής μου. Δεν υπήρχε άλλη λύση και αποφάσισα να τον φιλοξενήσω στο διαμέρισμά μου» είπε ο Μάρκο Λουγκόνια, επικεφαλής ασφαλείας του σερβικού στρατού στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς πέρασε στο διαμέρισμά του έξι μέρες στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2002.
Δύο ακόμα κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν τις κατηγορίες, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ενώ ένας ακόμα δεν είπε το παραμικρό.
Ο κύριος κατηγορούμενος της δίκης αυτής, ο Γιόβο Τζόνγκο αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
Εφόσον κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές έως οκτώ χρόνων κάθειρξης.
Η δίκη τους γίνεται στη Σερβία σε ένδειξη καλής θέλησης του Βελιγραδίου για συνεργασία του με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραμπ: Αποθέματα ορυκτών αξίας 12 δισ. δολαρίων για ενίσχυση μεταποίηση των ΗΠΑ
- Θεοδωρικάκος: H νέα επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενισχύει τη βιομηχανική βάση της χώρας
- Βόλεϊ: Ο Γιούτζι Νισίντα ζήτησε την πιο ειλικρινή συγγνώμη που έχουμε δει ποτέ στον αθλητισμό (vid)
- ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα
- «Γιατί σκότωσες το παιδί μου;» Ξέσπασε η μητέρα της Δώρας στη δίκη για τη δολοφονία της κόρης της
- Μπάρακ για S-400 και Τουρκία: Σε έξι μήνες θα έχει λυθεί το ζήτημα – Τι είπε για τα F35
