Μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη για τη γερμανική οικονομία στο γ΄τρίμηνο
Ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γερμανία επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο από τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας στα οποία είχε ανέλθει το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ πιέζει και τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
27
Ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γερμανία επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο από τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας στα οποία είχε ανέλθει το προηγούμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αυξήθηκε κατά 0,6% (σε τριμηνιαία βάση) έναντι 1,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση 0,7%.
Η ευρωζώνη δείχνει σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια.
Επιπλέον, οι Γερμανοί καταναλωτές ίσως ενισχύουν τις δαπάνες τους στο τρέχον τρίμηνο, προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση του ΦΠΑ από το νέο έτος.
Σε ετήσια βάση, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,8% ρυθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος των έξι τελευταίων ετών.
Ο πλθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο και «έτρεχε» σε ετήσια βάση με 1,1%.
Τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία έδειξαν επίσης ότι το Σεπτέμβριο ο τιμάριθμος είχε καταγράψει τη χαμηλότερη ετήσια μεταβολή του (+1%), κι ενώ τον Αύγουστο «έτρεχε» με 1,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442