Με επιθέσεις απειλεί τον Καναδά η Αλ Κάιντα αν δεν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν
Με τρομοκρατικές επιθέσεις ανάλογες με εκείνες στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη απειλεί την καναδική κυβέρνηση η Αλ Κάιντα, σε περίπτωση που δεν αποσύρει τους περίπου 2.500 στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
30
Με τρομοκρατικές επιθέσεις ανάλογες με εκείνες στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη απειλεί τον Καναδά η Αλ Κάιντα, σε περίπτωση που δεν αποσύρει τους περίπου 2.500 στρατιώτες του που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
Σε έγγραφο που εξασφάλισε η εφημερίδα National Post αναφέρεται ότι ένα μέλος της οργάνωσης φέρεται να δηλώνει ότι «οι Καναδοί θα υποχρεωθούν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους ή θα αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Μαδρίτης ή του Λονδίνου».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι απειλές διατυπώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε ένα έγγραφο που εντόπισε το Site Institute, μια ιδιωτική αμερικανική οργάνωση η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση ιστοσελίδων που συνδέονται με τρομοκρατικές και ισλαμιστικές οργανώσεις.
Στην περιοχή της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπου διεξάγονται συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν βρίσκονται περίπου 2.500 Καναδοί στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πού επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα – Οι νέες αλλαγές
- Βασίλης Σπανάκης: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 61 αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική
- NBA: Οι πιθανότητες για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pic)
- Ο Στιβ Γουίτκοφ την Τρίτη στο Ισραήλ για να ενημερωθεί για τις «κόκκινες γραμμές» του Τελ Αβίβ έναντι του Ιράν
- Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 νεκροί από το κρύο – Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει την πόλη
- Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτα «καρφώνει» την αντιπολίτευση και μετά ζητά συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση

