Αιματηρή σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ΙΧ στον Πειραιά
Σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Ασκληπιού. Το αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει διάβαση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενη αμαξοστοιχία. Σκοτώθηκε ο οδηγός του ΙΧ.
Σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε στον Πειραιά το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία ο οδηγός του ΙΧ.
Το περιστατικό διαδραματίσθηκε στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Ασκληπιού, στην Αγία Σοφία, όταν το αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει διάβαση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία ICity 52, κενή επιβατών, κατευθυνόμενη προς το σιδηροδρομικό σταθμό Πειραιώς, προκειμένου να ξεκινήσει το δρομολόγιό της Πειραιάς-Θεσσαλονίκη, προσέκρουσε σε όχημα που, αφού προσπέρασε προπορευόμενα σταθμευμένα οχήματα, παραβίασε την ισόπεδη διάβαση επί της οδού Χαϊδαρίου, που εξασφαλίζεται με ηχοφωτεινά σήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου.
Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σημείο αυτό έχει διακοπεί.
Ο ΟΣΕ εξέφρασε, στη σχετική ανακοίνωση, τη λύπη του για το δυσάρεστο αυτό περιστατικό και επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το τρένο έχει παντού και πάντα απόλυτη προτεραιότητα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59