Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Με εκπληκτικό α ημίχρονο ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη νίκη του, 2-1 την Λάρισα

Με εκπληκτικό α ημίχρονο ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη νίκη του, 2-1 την Λάρισα

Με φανταστική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα με 2-1 επί της Λάρισας, που παρουσιάστηκε «αγνώριστη» στο διάστημα αυτό. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη «ξύπνησε» στην επανάληψη, αλλά τελικά υποχρεώθηκε στην πρώτη εφετινή της ήττα.

66

Με φανταστική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα με 2-1 επί της Λάρισας, που παρουσιάστηκε «αγνώριστη» στο διάστημα αυτό.

Ο Φερνάντες στο 3 με απευθείας κτύπημα φάουλ και ο Ενσαλίβα στο 32 – μετά από ολέθριο λάθος του Κοτσόλη – πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων».

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη «ξύπνησε» στην επανάληψη, κατάφερε να μειώσει με πλασέ του Καλαντζή στο 69ο λεπτό, αλλά τελικά υποχρεώθηκε στην πρώτη εφετινή της ήττα.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να γίνει για τον Πανιώνιο.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Φερνάντες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά κι αρκετά πλάγια, το τείχος των δύο παικτών της Λάρισας άνοιξε διάπλατα, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Κοτσόλης και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0 για τους Νεοσμυρνιώτες.

Το γκολ «ανέβασε» ψυχολογικά τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μία Λάρισα που «πελαγοδρομούσε» και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών.

Μεγάλες φάσεις δεν έγιναν στη συνέχεια, ωστόσο, οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα ακόμα δώρο της αμυντικής γραμμής των Θεσσαλών και στο 32ο λεπτό πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μετά από σύγχυση μέσα στα καρέ των «βυσσινί» η μπάλα πήρε ύψος από γύρισμα του Αραβίδη, ο Κοτσόλης φάνηκε να ελέγχει αλλά δεν υπολόγισε σωστά κι ο Ενσαλίβα με άλμα στα ύψη πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 2-0.

Στο 38ο λεπτό ο Μπρέσκα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Σλοβάκος επιθετικός μέσα από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Κοτσόλης.

Ο Γιώργος Δώνης βλέποντας την ομάδα του μακριά από τον καλό της εαυτό επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα στην επανάληψη κι έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, με τους Βενετίδη και Χλωρό να παίρνουν τις θέσεις των Στουρνάρα και Γκίκα αντίστοιχα.

Η Λάρισα ισορρόπησε το παιχνίδι και κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά σε αυτό συνέβαλλε και η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, οι οποίοι προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-0.

Το παιχνίδι πήρε μια «άγρια ομορφιά» στο τελευταίο 20λεπτο, μετά το παλικαρίσιο γκολ του Καλαντζή στο 69ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το 2-1, πάντως, δεν άλλαξε στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι «βυσσινί» για να ισοφαρίσουν.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη, ο Κένιγκ βγήκε με το κεφάλι κι απομάκρυνε τη μπάλα πριν προλάβει να πλασάρει ο Καλαντζής.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Ενσαλίβα, Μάκος – Μπασιλά, Βενέτης, Χατζηλιόντας, Κένιγκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης (78 Εξουζίδης), Μπέρτε, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα (76 Κουτσόπουλος), Αραβίδης, Μάκος (89 Τσκιτισβίλι), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντες.

ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκίκας (46 Χλωρός), Γκαλίτσιος (65 Χατζηλιόντας), Κλέιτον, Καλαντζής, Βενέτης, Στουρνάρας (46 Βενετίδης), Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies