Ολυμπιακός και Πανιώνιος ξεκινούν την πορεία προς τους «16» της Ευρωλίγκα
Ολυμπιακός και Πανιώνιος ρίχνονται στη μάχη της β προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα με στόχο την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα πρέπει να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του 8ου και του 6ου Ομίλου, αντίστοιχα, ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση, όπου περνά χωρίς αγώνες ο Εθνικός.
Ολυμπιακός και Πανιώνιος ρίχνονται στη μάχη της β προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα με στόχο την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα πρέπει να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του 8ου και του 6ου Ομίλου, αντίστοιχα, ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση.
Στην περίπτωση που πάρουν την 3 ή την 4η θέση τότε θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στην Ευρώπη, στη διοργάνωση του Len Trophy.
Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον 8ο Ομιλο, που θα γίνει στο Βερολίνο με αντιπάλους τις Ντιναμό Μόσχας, Μπλάντοστ Ζάγκρεμπ, Πρίμορατς Κότορ, Σπαντάου και την Λεονάρντο Οραντέα.
Από την άλλη, ο Πανιώνιος μετέχει στον 6ο Ομιλο, που θα γίνει στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου. Στην παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση οι κυανέρυθροι έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση, με κυριότερους αντιπάλους την οικοδέσποινα Γιάντραν και την ισπανική Μπαρτσελόνα.
Στον όμιλο μετέχουν επίσης η γαλλική Μονπελιέ, η σλοβενική Τρίγκλαβ Κράνι και η ολλανδική Πόλαρ Μπέαρς.
Ο πρωταθλητής Εθνικός έχει προκριθεί χωρίς αγώνες στους «16» και απλώς περιμένει την κλήρωση της φάσης των Ομίλων.
Το πρόγραμμα των δύο Ομίλων με ελληνική συμμετοχή:
Την πρόκρισή τους στη φάση των Ομίλων της διοργάνωσης έχουν εξασφαλίσει οι πρωταθλήτριες ομάδων των 8 ισχυρότερων χωρών, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Εθνικός (Ελλάδα), Χόνβεντ (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) και Μπαρτσελονέτα (Ισπανία).
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.