Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Χανιά

Τρεις νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Χανιά

Τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα τη Ρόδο και τα Χανιά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο νομός Χανίων. Ανάλογη η εικόνα σε Λέρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο και Σύμη.

43

Τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα τη Ρόδο και τα Χανιά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο νομός Χανίων. Ανάλογη η εικόνα σε Λέρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο και Σύμη.

Στη Ρόδο, η ισχυρή νεροποντή το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Για την αντιμετώπιση των καταστάσεων και την αποκατάσταση των ζημιών ο νομάρχης Δωδεκανήσου με έγγραφο του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά ζητά την έκτακτη χρηματοδότηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.

Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών πνίγηκε το πρωί της Τετάρτης, καθώς παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κολυμπούσε στην περιοχή της Αγίας Αγάθης στη Ρόδο, όπου τα κύματα έφθαναν τα δύο μέτρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Λέρος, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε σχεδόν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν και εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Στη Λέρο επρόκειτο να μεταβεί νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τεχνικούς για να εκτιμήσουν το μέγεθος των καταστροφών, καθώς και ο υπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ζημιές σημειώθηκαν, επίσης, στην Αστυπάλαια, όπου εκτός από πλημμύρες υπήρξαν και καταρρεύσεις παλιών σπιτιών, στην Κάλυμνο και τη Σύμη. Η Νομαρχία Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τους δήμους, προχωρά στην καταγραφή των ζημιών.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στην Κρήτη, μετά την κακοκαιρία που έπληξε το νησί, κυρίως τα Χανιά, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς για περισσότερες από 8 ώρες.

Στο νομό έχουν προκληθεί τεράστιες καταστροφές, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημυρίσει, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ ένας 47χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου.

Επίσης, αγνοείται ένας 54χρονος Βρετανός στην περιοχή της Αλμυρίδας και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Το μεσημέρι οι διασώστες βρήκαν το αυτοκίνητό του μέσα στο «ρέμα του άσπρου», που βρίσκεται παράλληλα του δρόμου από Αλμυρίδα προς Γαβαλοχώρι. Η πόρτα τού αυτοκινήτου ήταν ανοικτή, ενώ στο κάθισμα βρέθηκε μια ανοιγμένη ομπρέλα.

Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι ο Βρετανός προσπάθησε να διασχίσει το ρέμα με το αυτοκίνητο του. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν στην προσπάθειά του να βγει από το αυτοκίνητό του.

Στις 5.30 το απόγευμα οι διασώστες βρήκαν ένα ακόμα στοιχείο. Στην κοίτη του ρέματος βρέθηκε ένα μπουφάν, το οποίο αναγνώρισε η σύζυγός του, λέγοντας πως ανήκει στον άνδρα της.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στους δήμους Αρμενων, Γεωργιούπολης Βάμου και Κρυονερίδας. Τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα στην Αλμυρίδα Αποκορώνου, ενώ μεγάλες ζημιές, εξαιτίας κατολισθήσεων, υπέστη το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Καταστήματα και υπόγεια πλημμύρισαν και στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ύστερα από καταρρακτώδη βροχή, η οποία έπεφτε για πάνω από μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.

Στο Ηράκλειο σημειώθηκαν επίσης κατολισθήσεις, ακυρώθηκαν πτήσεις, δεν έφυγαν τα πλοία για Πειραιά, έσπασαν δένδρα, ενώ σημειώθηκε κυκλοφοριακό χάος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σημαντικές καταστροφές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή, σε συνδυασμό με την καταιγίδα που εκδηλώθηκε, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα κυρίως στον αγροτικό κόσμο.

Οι καταστροφές στα κηπευτικά και τα μήλα είναι μεγάλες, όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί, ενώ καταγράφηκαν ζημιές σε δύο σπίτια στο Τζερμιάδω και πλημμύρισαν αποθήκες σε διάφορα σημεία του Οροπεδίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024