Αλλαγή στάσης απέναντι στους δασκάλους, ζητεί ο Αλέκος Αλαβάνος
Να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αλλάξει στάση απέναντι στους δασκάλους, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ωρωπό, την Παρασκευή.
Να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αλλάξει στάση απέναντι στους δασκάλους, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ωρωπό, την Παρασκευή.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στο χώρο της Παιδείας ο κ. Αλαβάνος είπε ότι σήμερα υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης, η οποία για να ξεπεραστεί πρέπει η κυβέρνηση να κάνει στροφή 180 μοιρών, να σταματήσει την αδιαλλαξία, να συζητήσει με τους δασκάλους και να κάνει ουσιαστικές αντιπροτάσεις.
Επιπλέον, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλείψει τις θέσεις της για τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων και να ικανοποιήσει τη δική της δέσμευση για αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού αλλά και των πρόσφατων βροχοπτώσεων, σημειώνοντας ότι «αυτές οι εκλογές έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα σε σχέση με τα οικολογικά ζητήματα».
Γι αυτό, τόνισε, πρέπει να πνεύσει ένας νέος οικολογικός άνεμος, με νέες κινήσεις και νέες δυνάμεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν για τα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η ισότητα των γυναικών είναι μία απελευθερωτική έννοια που αποβλέπει στο να απαλλάξει τις γυναίκες εργαζόμενες από τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος τους σε σχέση με τους άντρες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε η κυβέρνηση υπαναχώρησε από την αρχική της θέση και εμφανίζεται πλέον σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59