Ξεπέρασαν τις 150 οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας
Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τις καταδικάσουν. Οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, προς ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, ξεπερνούν τις 150.
Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τις καταδικάσουν.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ξεπερνούν τις 150.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερα από 100 σχολεία στην Αθήνα, 12 στον Πειραιά, 30 στην Πάτρα και 20 στη Θεσσαλονίκη.
Στην Αττική, υπό κατάληψη τελούν τα σχολεία της Γκράβας, το 1ο και 3ο Λύκειο Χολαργού, το Μαράσλειο, το Βαρβάκειο, Λύκεια στο Χαλάνδρι, στον Βύρωνα, στου Παπάγου, στην Αγ. Παρασκευή κ.α.
Πάντως οι μαθητές των περισσότερων σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, διαβεβαιώνουν θα παραδώσουν τα σχολεία που θα στεγάσουν εκλογικά κέντρα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.
Οι μαθητές συμπαρίστανται στον αγώνα των δασκάλων και ταυτόχρονα προβάλλουν τα αιτήματα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), την κατάργηση του φακέλου αξιολόγησης του μαθητή που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, την κατάργηση της βάσης του «10» κ.ά.
O φάκελος αξιολόγησης θα τηρείται από τους εκπαιδευτικούς και σε αυτόν θα καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η πορεία του μαθητή. O φάκελος θα παραδίδεται στους γονείς με τη λήξη της χρονιάς.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59