89

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε το Μαρούσι με 108-75 και ο Μπατίστ έκανε θρύψαλα την μπασκέτα στη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

Προ και μετά διακοπής, πάντως, ο Παναθηναϊκός στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ και απομένει να σφραγίσει το εισιτηρίου στον 2ο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στον Αγιο Θωμά (8 Οκτωβρίου), για να κλείσει θέση στον τελικό Κυπέλλου.

Οπως μαρτυρά και η έκταση της διαφοράς, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε δυσκολίες. Από την άλλη, το Μαρούσι είδε το -θεωρητικά- ισχυρό του όπλο, την άμυνα, να καταρρέει.

Ενδεικτικό το ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας στο ενεργητικό του 37 πόντους. Επίδοση που δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και στα 12άλεπτα του ΝΒΑ!

Από το ξεκίνημα, λοιπόν, οι πράσινοι πήραν το πάνω χέρι, έχοντας ως βάση την εξαιρετική (στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου) αμυντική λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ξεπερνούσαν με ευκολία το πρέσινγκ του Αμαρουσίου και το εξαργύρωναν με ξεκούραστους πόντους στο άλλο μισό του παρκέ.

Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν οικοδομήσει διψήφια διαφορά (16-5, 3:3011). 16 πόντοι σε τρεισήμισι λεπτά (!), σαφέστατα και αποτελεί μια εξαιρετική επίδοση, αλλά και η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή.

Με τους Ντικούδη και Ντελκ, να αναλαμβάνουν δράση στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, η ψαλίδα άνοιξε στους 24π. και ο Παναθηναϊκός σε εννέα λεπτά αγώνα είχε ήδη 37 πόντους στο ενεργητικό του (37-13, 9:30` και 37-15, 10`).

Το Μαρούσι έψαχνε, πλέον, κάτι πολύ δραστικό για να επανέλθει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν του άφησε κανένα περιθώριο. Εξίσου χορταστικός και πολυσύνθετος στο παιχνίδι του ήταν ο Παναθηναϊκός και στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου και μοιραίως η έκταση της διαφορά έπιασε… αστρονομικά νούμερα.

Η περίοδος ξεκίνησε με σόου – Τομάσεβιτς, ολοκληρώθηκε με την περιφέρεια να παίρνει τη σκυτάλη (Διαμαντίδης, Μπετσίροβιτς) και τους πράσινους να μπαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αέρα 37 πόντων (67-30)!

Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο Μάικ Μπατίστ τις έστειλε ξανά στους πάγκους. Ο Αμερικάνός είπε να τηρήσει την παράδοση που τον θέλει να γκρεμίζει μπασκέτες στο ΟΑΚΑ, κάνοντας ό,τι έκανε και την περασμένη σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ.

Κάρφωμα και το ταμπλό θρύψαλα με το σκορ στο 74-32! Το 25άλπετο της διακοπής, μάλλον βόλεψε το Μαρούσι, που αφού βρέθηκε ακόμα και στο -46(32-78), βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει και να μαζέψει κάπω τη διαφορά, ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλπετο στο -32 (50-82).

Τίποτα δεν άλλαξε στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η διαφορά έμεινε, εκεί, κοντά στους 30 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να είναι με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου.

Εκεί όπου θα προκριθεί μία ομάδα της Α2, ο Κολοσσός ή το Ρέθυμνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr