Καταδίκη του «Πανάγου» για παράνομη εισαγωγή 3.000 τόνων ζάχαρης
Αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες του, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ εκτελωνιστής Πανάγος Αναγνωστόπουλος, για την παράνομη εισαγωγή 3.000 τόνων ζάχαρης.
Αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες του, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ εκτελωνιστής Πανάγος Αναγνωστόπουλος, για την παράνομη εισαγωγή 3.000 τόνων ζάχαρης.
Το Πολιτικό Εφετείο επικύρωσε προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία υποχρεώνονται ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο συνεργάτης του Γ.Κοζυράκης καθώς και οι εταιρίες «Δημητριακά Β.Ελλάδος» και «Τροφοδότης ΑΕ» στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ στην γαλλική τράπεζα Societe Generale.
Η απόφαση δικαιώνει την γαλλική τράπεζα -που ήταν και η ενάγουσα- η οποία είχε στραφεί σε βάρος των δύο καθώς είχε εκδώσει εγγυητική επιστολή για να εισάγουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Το φορτίο εμφανίστηκε να εξήχθη από τις Ολλανδικές Αντίλλες ώστε να μην καταβληθούν κάποιοι δασμοί ενώ στην πραγματικότητα η εισαγωγή ήταν από την Βραζιλία.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59