Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Παραμένει αήττητος ο Αρης, δεν έσπασε την 45ετή παράδοση ο Πανιώνιος

Παραμένει αήττητος ο Αρης, δεν έσπασε την 45ετή παράδοση ο Πανιώνιος

Κοντά στο τέλος της 45ετούς παράδοσης που τον θέλει να χάνει στην Θεσσαλονίκη από τον Αρη βρέθηκε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε δύο φορές σρο «Κλ. Βικελίδης», ισοφαρίστηκε όμως ισάριθμες από τον Αρη, που με το τελικό 2-2 διαφύλαξε το εφετινό αήττητό του. Ένταση μετά από πέναλτι που ζήτησαν οι «κίτρινοι» στο 70.

89

Κοντά στοτέλοςτης 45ετούς παράδοσης που τον θέλει να χάνει στην Θεσσαλονίκη από τον Αρη βρέθηκε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε δύο φορές σρο «Κλ. Βικελίδης», ισοφαρίστηκε όμως ισάριθμες από τον Αρη, που με το τελικό 2-2 διαφύλαξε το εφετινό αήττητό του.

Οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και η έλλειψη ρυθμού ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αρης με την απόδοσή του επιβεβαίωσε την άποψη που τον θέλει να υστερεί σε αυτόν τον τομέα στους εντός έδρας αγώνες.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι παίκτες που είναι τα βασικά του ατού (βλέπε Χαβίτο και Χοσέ Λουίς) δεν βρέθηκαν στη καλύτερη κατάσταση, όπως επίσης και το ότι του έλειπε η ταχύτητα.

Οι «κίτρινοι» είχαν μεν τη κατοχή της μπάλας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούσαν τις προοπτικές για να σκοράρουν. Ο Γκιγέρμο Ογιος κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου προέβη σε εσωτερικές αλλαγές, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος πρόσεξε με σύνεση την άμυνά του, είχε πειθαρχία στο παιχνίδι του και προσπάθησε να αντεπιθέσεις να γίνει απειλητικός.

Ως εκ τούτου, το πρώτο μέρος ποιοτικά δεν πρόσφερε τίποτα στους περίπου 12.000 φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εξαίρεση αποτέλεσαν, ένα καλό σουτ του Νεμπεγλέρα στο 14, όπου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου, αλλά και μία φάση στο 34 όπου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα από την αριστερή πλευρά ο Μάκος μπήκε στη πορεία της μπάλας και με προβολή προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, για να επέμβει όμως ο Χαλκιάς και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλαξε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα, ενώ ο Αρης παρέμεινε υποτονικός.

Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να κυνηγήσει το γκολ και το πρώτο… καμπανάκι για τους κίτρινους χτύπησε στο 54 όταν σε μια εξαιρετική εκτέλεση αντεπίθεσης του Πανιωνίου, ο Μπρέσκα προσπάθησε να βρει τον Ενσάλιβα στο ύψος του πέναλτι για να παρέμβουν οι αμυντικοί του Αρη και να γλιτώσουν την ομάδα τους από τα χειρότερα.

Το δεύτερο καμπανάκι χτύπησε ένα λεπτό αργότερα όπου ο Φερναντέζ προσπάθησε να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ για να μπλοκάρει ο Χαλκιάς. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για την αθηναϊκή ομάδα.

Ο Αρης από την αριστερή πλευρά αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα και στο 53 ο Αραβίδης πάσαρε στη κατάλληλη στιγμή τον Γουνδουλάκη ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε τον Χαλκιά γράφοντας το 0-1.

Μεσολάβησε ένα κακό οκτάλεπτο, για να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο ο Κόκε στο 62.

Μετά από μπαλιά του Κυριάκου από τα 40 μέτρα, ο Ισπανός έκανε καταπληκτικό κοντρόλ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κένινγκ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κι εκεί που ο Αρης έδειχνε να βρίσκει τον ρυθμό του, ένα τραγικό λάθος του Κουλοχέρη έδωσε τη δυνατότητα στον Αραβίδη να βρεθεί απέναντι στον Χαλκιά και να πλασάρει δίνοντας για δεύτερη φορά το προβάδισμα στον Πανιώνιο με 1-2 στο 69.

Στην επόμενη φάση, ο Αρης ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μανιάτη στον Κόκε εντός της περιοχής, για να ακολουθήσουν συμπλοκές μεταξύ των ποδοσφαιριστών και με τον διαιτητή Μαζαράκο να χάνει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν και πολλοί παράγοντες.

Τα όσα συνέβησαν είχαν σαν αποτέλεσμα τη πεντάλεπτη διακοπή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δουν κίτρινες κάρτες όσοι παίκτες πήραν μέρος στις συμπλοκές.

Ο Όγιος υποχρεώθηκε να ρίξει δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι αποσύροντας τον εξαιρετικά μέτριο Πάουλο Κόστα και βάζοντας στο παιχνίδι τον Βάινσχαϊμερ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο χρησιμοποιήθηκε και ο Νασιμέντο αντί του Κουλουχέρη.

Ωστόσο, η εικόνα του Αρη δεν αλλοιώθηκε, καθώς οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ ο Χαβίτο ήταν εκτός κλίματος.

Ο Πανιώνιος ήταν μάλιστα πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, με χαρακτηριστική τη φάση του 92, όπου ο Αραβίδης βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αρη απέκρουσε το δυνατό σουτ του παίκτη του Πανιωνίου.

Στη τελευταία φάση του αγώνα, στο 94,μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου και κεφαλιά του Νασιμέντο, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαγκντί και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies