Παρατείνεται κατά έξι μήνες η κράτηση του Ευάγγελου Καλούση
Παρατείνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για έξι μήνες ακόμα η κράτηση του Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα. Το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης.
Παρατείνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για έξι μήνες ακόμα η κράτηση του Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα. Το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης.
Εξάλλου, αίτηση εξαίρεσης των δύο εφετών ανακριτών της υπόθεσης, καθώς και του αρμόδιου εισαγγελέα, κατέθεσε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης.
Ο κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος πρώην ανώτατος δικαστής που είχε κληθεί σήμερα σε απολογία από τους εφέτες Σίδερη και Φιοράκη, ζητά με την προσφυγή του την εξαίρεση των ανακριτών και του εισαγγελέα Εφετών κ. Καρούτσου θεωρώντας ότι μεροληπτούν εις βάρος του.
Η αίτηση του κ. Ζήση θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59