Περιβαλλοντική ρύπανση στο Κορωπί από τα απόβλητα βιομηχανιών
Στο φως το πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στο Κορωπί. Έρευνες έδειξαν ότι τα υγρά απόβλητα διαφόρων βιομηχανικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή ευθύνονται για τη σοβαρή ρύπανση των υπογείων υδάτων και του πόσιμου νερού. Σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες.
71
Στο φως το πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στο Κορωπί. Έρευνες έδειξαν ότι τα υγρά απόβλητα διαφόρων βιομηχανικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή ευθύνονται για τη σοβαρή ρύπανση των υπογείων υδάτων και του πόσιμου νερού. Σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος τη Δευτέρα, πέρα από τις ποινικές διαδικασίες, που ξεκίνησαν έπειτα από σχετική έρευνα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες για την επιβολή υψηλών προστίμων, που αναμένεται να ανέλθουν σε 85.000 ευρώ.
Το ζήτημα ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες για την παρουσία εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά της περιοχής του Κορωπίου, αλλά και για την ανεξέλεγκτη λειτουργία χωματερών που ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Σχετική ερώτηση απασχολεί τη Βουλή.
Η έρευνα της ΕΥΕΠ έδειξε ότι για τη μόλυνση ευθύνονται έξι βιομηχανικές μονάδες και μία χωματερή. Οι εμπλεκόμενες βιομηχανικές μονάδες ασχολούνται με μεταλλικά εξαρτήματα και είδη μπάνιου, υαλουργία, χρώματα κ.ά., ενώ η προβληματική χωματερή εντοπίστηκε στη θέση Μαυροβούνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Ακραία τοξικότητα και λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442