
Σε θαύμα ελπίζει η Ξάνθη μετά το 4-3 από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στα Πηγάδια
Το θαύμα θα κυνηγήσει η Ξάνθη στο Βουκουρέστι μετά την ήττα της με 4-3 από τη Ντιναμό στα Πηγάδια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον α γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το έργο της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού θα πρέπει να νικήσει - με διαφορά δύο γκολ - στη Ρουμανία, στη ρεβάνς της 28ης Σεπτεμβρίου, για να προκριθεί στους ομίλους.
66
Το θαύμα θα κυνηγήσει η Ξάνθη στο Βουκουρέστι μετά την ήττα της με 4-3 από τη Ντιναμό στα Πηγάδια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον α γύρο του Κυπέλλου UEFA.
Το έργο της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού θα πρέπει να νικήσει – με διαφορά δύο γκολ – στη Ρουμανία, στη ρεβάνς της 28ης Σεπτεμβρίου, για να προκριθεί στους ομίλους.
Τα γκολ της Ξάνθης πέτυχαν οι Κιντάνα (4, +45), Καζάκης (63), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Νικουλέσκου (18, 34), Νταντσιουλέσκου (25) και Πούλακ (84).
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Ματάσε να αποκρούει κεφαλιά του Λαμπριάκου στο 4΄ και τρία λεπτά αργότερα να ανοίγουν το σκορ.
Ο Κιντάνα βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια θέση και με υποδειγματικό πλασέ στη δεξιά γωνία του Ματάσε έγραψε το 1-0. Μετά ξεκίνησε ο… εφιάλτης.
Οι Ρουμάνοι είχαν φανταστική απόδοση και «δίδαξαν» ποδόσφαιρο, τουλάχιστον στις αντεπιθέσεις, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να ψάχνει μάταια τρόπο να ανακόψει το κρεσέντο τους.
Στο 18, από σέντρα του Νταντσιουλέσκου, ο Νικουλέσκου με κεφαλιά ισοφάρισε και στο 25 ο δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε «εκτελεστής», όταν εκμεταλλεύθηκε την έξοχη ασίστ του Τάμες και πλάσαρε υποδειγματικά τον Πιζανόφσκι.
Στο 34 και πάλι ο Νικουλέσκου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ πέτυχε το 1-3, ενώ στο 43 η Ξάνθη βρέθηκε «κατάφατσα» με την συντριβή, όμως ο Νταντσιουλέσκου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε κλασικό τετ-α-τετ.
Εκεί το ματς (και η πρόκριση) θα είχε τελειώσει οριστικά, αλλά ευτυχώς ο Ρουμάνος αστόχησε και τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, αφού στις καθυστερήσεις (47) του ημιχρόνου ο Κιντάνα με βολίδα έξω από την περιοχή μείωσε σε 3-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες και (κυρίως) το ηθικό των συμπαικτών του και του κόσμου, που κατέκλυσε το γήπεδο των Πηγαδίων.
Η Ξάνθη γλύτωσε για δεύτερη φορά στο 54, όταν το φοβερό σουτ του Ζε Καλάνγκα «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι του Πιζανόφσκι, και απείλησε με κεφαλιά του Καζάκη στο 63΄ την οποία απέκρουσε ο Ματάσε.
Ο Βλάσης Καζάκης αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή (στη θέση του Ολισαντέμπε που δεν… ακούμπησε τη μπάλα) του Μαντζουράκη, καθώς στο 66 με εξαιρετικό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια.
Η ψυχολογία είχε «γυρίσει» και η ελληνική ομάδα είχε πλέον υπό τον έλεγχό της το παιχνίδι και πίεσε για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ που θα της χάριζε τη νίκη.
Προσπάθησε, αλλά άφησε «κενή» την άμυνά της και σε μια αντεπίθεση στο 84 ο Πούλακ διαμόρφωσε το τελικό 3-4.
Διαιτητής: Νόβο Πάνιτς (Βοσνία)
Κίτρινες: Νικουλέσκου, Ναργκαριτέσκου, Ράντου, Μότσι
ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Πιζανόφσκι, Μαχράτζε (80 Φογκάσα), Βίσιο, Γαρπόζης, Αντζας, Ζουέλα, Κιντάνα, Μεσέρα, Ολισαντέμπε (55 Καζάκης), Μπάρκογλου (43 Μάνσο), Λαμπριάκος.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Μιρτσέα Ρέντνικ): Ματάσε, Πούλακ, Μπλέι, Μότσι, Ράντου, Μαργκαριταρέσκου, Ζε Καλάνγκα, Μουντεάνου (83 Πασκόβιτσι), Τάμες (79 Γκόιαν), Νικουλέσκου (61 Γκανέα), Νταντσιουλέσκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΛ-Κηφισιά 1-1: Παραμένουν σκούρα τα πράγματα για τους Θεσσαλούς
- Τζόρνταν Πίτερσον: Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του διάσημου ψυχολόγου
- Σαραγόσα: «Δική μου η ευθύνη…»
- Υποδεχόμαστε την άνοιξη φέρνοντας το «μέσα» έξω και κάνοντας level up στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού
- Πάνω από 62.000 σπίτια έπληξε το Ισραήλ στον Λίβανο
- Στον πρόεδρο της Ιταλίας ο Θοδωρής Κυριακού – Τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης της GEDI



