Ηρωικό 1-0 του Ηρακλή στην Κρακοβία επί της Βίσλα παρά την αποβολή του Επαλέ
Ηρωική εμφάνιση του Ηρακλή στην Κρακοβία, όπου πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Βίσλα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο UEFA μολονότι τελειώσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Επαλέ. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Πρίττας στο 8 και οι «κυανόλευκοι» έχουν στα χέρια τους την πρόκριση στους ομίλους.
Ηρωική εμφάνιση του Ηρακλή στην Κρακοβία, όπου πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Βίσλα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο UEFA μολονότι τελειώσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Επαλέ.
Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Πρίττας στο 8 και οι «κυανόλευκοι» έχουν στα χέρια τους την πρόκριση στους ομίλους.
Ο Ηρακλής κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Βίσλα, αφού μόλις στο 8 ο Πρίττας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι το παιχνίδι ήρθε νωρίς στη μέτρα της ελληνικής ομάδας και όχι μόνο αυτό, αλλά δύο φορές, ισάριθμα σουτ του Ρίβας (15) και Λαβάλ (18) πέρασαν μόλις άουτ.
Η Βίσλα προσπάθησε να απαντήσει και στο 27 είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν σε σέντρα του Πιότρ Μπρόζεκ, ο αδελφός του Πάβελ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 41 το σουτ του Γκλοβάσκι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αμπάρη κι έτσι η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον «γηραιό» να έχει το προβάδισμα.
Η Βίσλα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάλυψη, σε μια προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι. Πίεσε τους αντιπάλους της και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες.
Την πρώτη στο 51, όταν ο Σομπολέφσκι σούταρε και ο Κατσαμπής πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα και η δεύτερη στο 56, όταν το σουτ του Ζίενστσουκ κατέληξε στο δοκάρι.
Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ερέρε μπήκε μόνος του στην περιοχή, απέφυγε και τον τερματοφύλακα, όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το κακό για τον Ηρακλή ήταν ότι στο 71 έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Επαλέ μάρκαρε από πίσω τον Παουλίστα και είδε την κόκκινη κάρτα να βγαίνει από το τσεπάκι του διαιτητή.
Το καλό ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Κωφίδη αμύνθηκαν σωστά και άντεξαν στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η Βίσλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.
Αποδείχθηκε άστοχος και ο Ραντοβάνοβιτς στο 89, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ κι έτσι ο Ηρακλής πήρε μια σπουδαία νίκη, ενόψει της ρεβάνς στο Καυταντζόγλειο.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Για 11η αγωνιστική η ΑΕΛ έμεινε μακριά από το τρίποντο και δεν εκμεταλλεύθηκε επαρκώς την ήττα του Πανσερραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.
Γράφονται πολλά για παίκτες που «πάνε» και «φεύγουν» από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά πως η συγκέντρωση όλων πρέπει να είναι στο 100%, τώρα που η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία