53

Απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ παραμένει ο Κ.Σκανδαλίδης μετά την υποβολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα και τα όργανα του κόμματος. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του κόμματος, Γ.Παπανδρέου την Τρίτη, μετά το Εθνικό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα στην πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.

«Παραμένω πιστό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπερήφανος για την πορεία της παράταξής μου» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του συνδυασμού του, την Τετάρτη.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως το ενδιαφέρον του για το δήμο δεν είναι ευκαιριακό και πως θα ασχοληθεί με το δήμο της Αθήνας και μετά τις εκλογές. Οι προτάσεις του κ. Σκανδαλίδη για το δήμο είναι η περιφερειακή συγκρότηση, η οργάνωση Μητροπολιτικής Διοίκησης, ο «Νέος Καποδίστριας», η ριζική ανακατανομή των πόρων για την Αυτοδιοίκηση.

Είπε ακόμη πως η πράξη της παραίτησής του συμβολίζει την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στο δήμο, όπου παρατηρούνται σπατάλες, έργα βιτρίνας, άδικη κατανομή βαρών, συγκεντρωτική πρακτική: «Αυτός ο τρόπος διοίκησης του δήμου έγινε καθεστώς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης «ένα καθεστώς το οποίο παρέλαβε μια λαμπρή ολυμπιακή πρωτεύουσα και την οδήγησε στην παρακμή».

Στη συνέχεια ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως είχε προτείνει στους υπόλοιπους υποψήφιους για το Δήμο Αθηναίων μια δημόσια συζήτηση· ειδικότερα, τέσσερις συζητήσεις σε τέσσερα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, με τέσσερα μεγάλα θέματα. Όπως ανάπτυξη, πολιτισμό, περιβάλλον, γειτονιά.

Επίσης δύο ανοιχτές συζητήσεις σε δύο πλατείες με συντονιστή έναν δημοσιογράφο και με τους τέσσερις υποψηφίους.

Τέλος, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε πως θα οργανώσει επτά συζητήσεις, μία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον του ως βουλευτή, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε πως «ο πολιτικός δεν τελειώνει ποτέ».

Όσο για την πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει τον κ. Κακλαμάνη να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον κ. Σκανδαλίδη, εκείνος απάντησε: «Γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας τη δημοσκόπηση. Δεν έχει καμία αξία. Είναι μια αστεία ιστορία».

Τη θέση του κ. Σκανδαλίδη καταλαμβάνει ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης ως πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Α Αθηνών.

Δηλώσεις Αθανασάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση «αν μετά την παραίτηση του κ. Σκανδαλίδη από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει την θέση του ο αναπληρωματικός ή θα υπάρξει εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου» και συμπληρωματικά αν «ο κ. Παπανδρέου ζητήσει την παραίτηση και των υπολοίπων μελών του ΠΣ που κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές», είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε την παραίτηση του κ. Σκανδαλίδη».

«Ο Κώστας Σκανδαλίδης έκανε μια προσωπική επιλογή και πήρε μια απόφαση, την οποία ο ίδιος εξήγησε πολύ αναλυτικά στις δηλώσεις του, μια απόφαση που θέλει να σηματοδοτήσει την θέλησή του να αφιερωθεί στον δήμο της Αθήνας» είπε ο κ. Αθανασάκης.

Πρόσθεσε ότι είναι μια σεβαστή απόφαση, «εμείς είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε στον αγώνα του και θα δουλέψουμε μαζί του για την επιτυχία», ενώ αναφερόμενος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η διαδικασία κάλυψης όποιου καινούργιου βγήκε στο ΠΣ δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, σύμφωνα με το Καταστατικό, χρειάζεται απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου».

Σχόλιο Ν.Κακλαμάνη

Κριτική σε όσα είπε ο κ. Σκανδαλίδη άσκησε ο αντίπαλός του, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης. «Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Κώστα Σκανδαλίδη», είπε, «επειδή έσπευσε να υιοθετήσει, έστω με τρίμηνη καθυστέρηση ,την πρόταση μου της 2ας Ιουνίου 2006 να καταθέσουμε την βουλευτική μας ταυτότητα στην πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη».

«Σήμερα ο κ. Σκανδαλίδης έσπευσε με καταγγελτικό λόγο να προσδώσει συμβολισμό ανατροπής στην παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα , την οποία τότε χαρακτήριζε επικοινωνιακό τρικ για μάχη εντυπώσεων, κινήσεις ανούσιου εντυπωσιασμού και θεαματικές χειρονομίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη σε εφημερίδες, όπου έκανε λόγο για επικοινωνιακά τρικ, και τέλος πρόσθεσε ότι δεν «θα σχολιάσω την τοποθέτηση του φίλου μου Κώστα ως προς τις δημοσκοπήσεις τις οποίες θεωρώ ένα χρήσιμο εργαλείο. Η καλύτερη δημοσκόπηση πάντως θα είναι εκείνη της 15ης Οκτωβρίου οπότε θα μιλήσει ο τελικός κριτής που είναι ο αθηναϊκός λαός».

Φουντώνει η μάχη

Στο μεταξύ, στον Πειραιά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει με επίθεση στον Παναγιώτη Φασούλα την προσπάθεια στήριξης του Γιάννη Αγραπίδη. Ο υπουργός Αμυνας κατηγόρησε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν κάνει για δήμαρχος, ενώ αίσθηση προκαλεί η δημόσια προεκλογική τοποθέτηση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ υπέρ της επανεκλογής του δημάρχου. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Φασούλας δήλωσε ότι αντίπαλός του δεν είναι τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά τα προβλήματα του Πειραιά.

Στη μάχη για την υπερνομαρχία, η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι προσπαθούν να την εκθέσουν με συκοφαντίες. Απαντώντας στις καταγγελίες του φερόμενου ως συνταξιούχου του ΙΚΑ, Παναγιώτη Χαλδαίου, ότι δεν κατέβαλε εισφορές για ακίνητο που φέρεται να έκτισε στην Αίγινα, η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για απόπειρα λασπολογίας και προαναγγέλει απάντηση μέσω δικαιοσύνης. Σε επιστολή της προς τον διοικητή του οργανισμού, η υπερνομάρχης μιλάει για ψεύδη και δηλώνει ότι δεν διαθέτει καν ακίνητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο