Το παλαιστινιακό στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ
Την ανάγκη επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη, η οποία εκπροσώπησε την Παρασκευή την Ελλάδα στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Λαπενράντα της Φινλανδίας.
38
Την ανάγκη επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος υπογράμμισε σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκπροσώπησε την Παρασκευή την Ελλάδα στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Λαπενράντα της Φινλανδίας.
Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το σημερινό άτυπο Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα της Μέσης Ανατολής, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα μπορέσει να στηρίξει μια νέα προσπάθεια ειρήνης στη περιοχή. Χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» την προσπάθεια ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει από την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της Παλαιστίνης.
Εξάλλου, η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα η Ευρώπη, στο Μεσανατολικό ζήτημα, να φανεί χρήσιμη και «έντονα πολιτικά παρούσα».
Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Ιράν, η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση σχετικά με την απάντηση που έδωσε η Τεχεράνη, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχει πάντοτε χρόνος για διπλωματικές προσπάθειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: Τι λέει η πρώην σύντροφος του 20χρονου δράστη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος για το στυγερό έγκλημα
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442