Αποχωρούν 59 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω συνταξιοδότησης
Αποχωρούν σε λίγες μέρες, λόγω συνταξιοδότησης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 59 καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος πρύτανης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής, Γιάννης Αντωνόπουλος.
27
Αποχωρούν σε λίγες μέρες, λόγω συνταξιοδότησης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 59 καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος πρύτανης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής, Γιάννης Αντωνόπουλος, αλλά και ο αντιπρύτανης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αριστείδης Κάζης.
Από τους 59, οι 22 καθηγητές φεύγουν από το τμήμα Ιατρικής. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της πρυτανείας, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό καθηγητών που συνταξιοδοτούνται μέσα σε μία χρονιά τα τελευταία χρόνια.
«Φεύγουν σιγά-σιγά οι παλιές φουρνιές, οι άνθρωποι που μπήκαν σε ένα άλλο πανεπιστήμιο, που δούλεψαν σκληρά για να κάνουν το σημερινό πανεπιστήμιο, το οποίο όλοι αυτοί που αποχωρούν εύχονται να προχωρά συνεχώς προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος.
Ερωτηθείς για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κενό στην εκπαίδευση, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι θέσεις που θα αδειάζουν θα επαναπροκηρύσσονται από τα τμήματα.
«Εκείνο που φεύγει είναι μια άλλη νοοτροπία και έρχεται μια καινούρια. Ποια θα είναι η καλύτερη θα το δείξει ο χρόνος, ωστόσο η παλιά νοοτροπία ήταν εκείνη των ανθρώπων που δεν είχαν τον ανάλογο εξοπλισμό, ήταν περισσότερο εθελοντές, ξόδευαν όλες τους τις δυνάμεις τους για το πανεπιστήμιο, είχαν πιο άμεση σχέση με τους φοιτητές» αναφέρει.
Τονίζει χαρακτηριστικά ότι ακόμη και σήμερα παλιοί του φοιτητές εκπλήσσονται που τους θυμάται με τα ονόματά τους και σημειώνει ότι εκείνα τα χρόνια οι φοιτητές ήταν πολύ λιγότεροι. «Όταν ως τελειόφοιτοι πήγαμε εκδρομή στο εξωτερικό, ήμασταν δύο πούλμαν όλη η Φυσικομαθηματική. Μετά από αρκετά χρόνια μόνο οι τελειόφοιτοι του τμήματος Φυσικής στην ίδια εκδρομή συμπλήρωσαν τρία πούλμαν» προσθέτει.
Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου για την ακαδημαϊκή χρονιά που ολοκληρώνεται ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους καθηγητές που αποχωρούν από το ΑΠΘ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου.
«Είναι μια απαραίτητη ένδειξη του ελάχιστου φόρου τιμής προς αυτούς που ξόδεψαν τη ζωή τους για να πάει μπροστά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» σημειώνει ο κ. Αντωνόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442