Μεγάλη υπόθεση απάτης με στεγαστικά δάνεια ερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης
Ιδιοκτήτες γραφείου παροχής υπηρεσιών χρηματομεσιτίας ανακρίνονται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι εξασφάλιζαν σε πελάτες τους στεγαστικά κυρίως δάνεια από υποκαταστήματα τραπεζών, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά.
71
Ιδιοκτήτες γραφείου παροχής υπηρεσιών χρηματομεσιτίας ανακρίνονται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι εξασφάλιζαν σε πελάτες τους στεγαστικά κυρίως δάνεια από υποκαταστήματα τραπεζών, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί το ακριβές μέγεθος της απάτης, αλλά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν φακέλους με δεκάδες πλαστές φορολογικές ενημερότητες, τοπογραφικά σχεδιαγράμματα και έγγραφα, ενώ βρέθηκε κατάλογος με περισσότερους από 250 πελάτες.
Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι του γραφείου διαμεσολάβησης εντόπιζαν άτομα, τα οποία ήθελαν να εξασφαλίσουν δάνεια για αγορά κατοικίας, χωρίς όμως να διαθέτουν το απαραίτητο ετήσιο εισόδημα ή κάποιο ακίνητο για την υποθήκη.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι πλαστογραφούσαν έγγραφα και τα κατέθεταν στις τράπεζες για λογαριασμό των πελατών τους, χωρίς να διευκρινιστεί το ύψος της αμοιβής που εισέπρατταν για τη διαμεσολάβηση μετά την έγκριση και την εκταμίευση του δανείου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 150 φακέλους με πλαστά τοπογραφικά σχεδιαγράμματα, ενώ εντοπίστηκε δανειολήπτης, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 400.000 ευρώ για αγορά κατοικίας.
Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν οι συνεργάτες δικηγόροι και μηχανικοί των τραπεζών πραγματοποιούσαν τις απαραίτητες έρευνες στα υποθηκοφυλακεία και στις πολεοδομίες, για να διαπιστώσουν αν είναι γνήσιοι οι τίτλοι κυριότητας και τα τοπογραφικά για την υποθήκευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442