Οι καρκινοπαθείς παραλείπουν τη λήψη των φαρμάκων τους
Λονδίνο: Περισσότερες από τις μισές πάσχουσες από καρκίνο του μαστού παραδέχονται ότι παραλείπουν τη λήψη των φαρμάκων τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Βρετανία.
Λονδίνο: Περισσότερες από τις μισές πάσχουσες από καρκίνο του μαστού παραδέχονται ότι παραλείπουν τη λήψη των φαρμάκων τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Βρετανία.
Οι περισσότερες απλά ξεχνούν να πάρουν την φαρμακευτική τους αγωγή, ενώ άλλες σκοπίμως αποφασίζουν να μην παίρνουν τα φάρμακα σε κάποια φάση της θεραπείας.
Οι λόγοι που επικαλούνται έχουν να κάνουν με τη δυσκολία κατάποσης των δισκίων, τη δυσκολία αντιμετώπισης των παρενεργειών και το γεγονός ότι τα φάρμακα αποτελούν μια διαρκή υπενθύμιση της νόσου.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Cancer Research UK και πρόκειται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Cancer, υπογραμμίζει την ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης των ασθενών για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αντικαρκινικών θεραπειών.
Η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού συνήθως περιλαμβάνει συνδυασμό χειρουργικής επέμβασης, ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας, που συχνά συνοδεύεται από την καθημερινή λήψη ορμονικής αγωγής υπό τη μορφή χαπιού ή μηνιαία ενέσιμη χορήγηση ορμονών για έως και πέντε χρόνια.
Οι επιστήμονες που ήρθαν σε επαφή με 131 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού τουλάχιστον δύο χρόνια πριν και έπαιρναν φαρμακευτική αγωγή, διαπίστωσαν ότι οι 72 υπήρχαν φορές που δεν έπαιρναν τα φάρμακά τους. Εξήντα το έκαναν αυτό απλά επειδή ξεχνούσαν να πάρουν τα φάρμακα, ωστόσο 12 δήλωσαν ότι σκοπίμως παρέλειπαν να τα παίρνουν μερικές φορές.
Η Δρ Λουίζ Ατκινς του Πανεπιστημίου του Σάσεξ σχολιάζει ότι «τα στοιχεία είναι ανησυχητικά διότι η παράλειψη δόσεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της αγωγής».
health.in.gr
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
- Ο Γρηγόρης διαψεύδει τον Δημητριάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442