
Κέρδη 1,08% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει τη συνεδρίαση πάνω από τις 3.850 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μικρή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,08% στις 3.858,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 136,8 εκατ. ευρώ.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν διάχυτο σε όλους τους κλάδους, ενώ, στο δεύτερο μισό των συναλλαγών, αυξημένη ζήτηση εκδηλώθηκε σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η Αγροτική, η Cosmote, η Motor Oil, η ΔΕΗ, η Αlpha Bank και η Εθνική σημείωσαν κέρδη πάνω από 1%.
Ο FTSE/ΧΑ 20 διαμορφώθηκε στις 2.097,20 μονάδες, με άνοδο 1,14%, ο FTSE/ΧΑ Mid 40 έκλεισε στις 4.118,37 μονάδες με κέρδη 0,60%, ενώ ο FTSE/ΧΑ SmallCap 80 έκλεισε με άνοδο 1,28%.
Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, στις πρώτες τρεις θέσεις με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο βρέθηκαν οι εξής: των Ταξιδίων και Αναψυχής με 3,01%, της Υγείας με 1,63% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με 1,53%.
Μόνο ένας κλαδικός δείκτης έκλεισε με απώλειες, των Μέσων Ενημέρωσης (-0,23%).
Οι μετοχές που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο, ήταν οι εξής: ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ (20%), ΒΙΟΣΩΛ (20%) και ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (19,05%).
Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (7,61%), ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (6%) και ΤΑΣΟΓΛΟΥ (5,26%).
Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν, 191 κινήθηκαν ανοδικά, 67 πτωτικά, ενώ η τιμή 46 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]