Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της Λέσβου στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Πάνδημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μυτιλήνη το Σάββατο. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται το νησί με αφορμή τα 200 χρόνια από τα εγκαίνια του τρίτου ναού του Προσκυνήματος της Θεομήτορος στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.
30
Πάνδημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μυτιλήνη το Σάββατο. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται το νησί, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τα εγκαίνια του τρίτου ναού του Προσκυνήματος της Θεομήτορος στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.
Μάλιστα την Τρίτη 15 Αυγούστου, τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πατριάρχης έφθασε στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης το πρωί του Σαββάτου. Τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, τοπικές αρχές και πλήθος μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αμέσως κατευθύνθηκε στο δημαρχείο Μυτιλήνης όπου τον υποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Στην ομιλία του ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής τόνισε: «Θέλουμε πάντα να γνωρίζετε πως οι Μυτιληνιοί και το νησί μας είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανήκουμε εκεί. Η καρδιά μας χτυπάει εκεί. Δεν είμαστε απλά Μητρόπολη των Νέων Χωρών. Είμαστε παιδιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το βροντοφωνάζουμε αυτό χωρίς να φοβόμαστε και χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος.»
Αργά το μεσημέρι ο Πατριάρχης εγκαινίασε το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Σκάλα Λουτρών, ένα χωριό προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής που έφτιαξε ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».
Ακολούθησε επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Το απόγευμα αναχώρθσε για την Αγιάσο, όπου συμμετείχε σε δοξολογία στο ναό της Παναγίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442