Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα
Απώλειες, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, είχαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου επικράτησαν ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία. Ρευστοποιήσεις και στη Γουόλ Στριτ, όπου παρατηρήθηκαν φόβοι για οικονομική επιβράδυνση.
28
Απώλειες, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, είχαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου επικράτησαν ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία.
Στην Ευρώπη τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν μικτά, με την ABN AMRO να απογοητεύει και την HSBC να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 έκλεισε στις 5.928,30 μονάδες, μειωμένος κατά 0,78%, στο ΠΑρίσι ο CAC-40 τερμάτισε στις 5.009,42 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,38% και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρέθηκε στις 5.681,97 μονάδες, με απώλειες 0,43%.
Ρευστοποιήσεις και στη Γουόλ Στριτ, όπου παρατηρήθηκαν φόβοι για οικονομική επιβράδυνση.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας του Σεντ Λιούις, Γουίλιαμ Πουλ, είπε ότι είναι διχασμένος σχετικά με την ανάγκη νέας αύξησης των επιτοκίων για την συγκράτηση του πληθωρισμού, όταν συναντηθούν τα στελέχη της Fed στις 8 Αυγούστου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Dow Jones έχασε 0,30% στις 11.185,68 μονάδες, ο Nasdaq μειώθηκε στις 2.091,47 μονάδες, «ψαλιδισμένος» κατά 0,13%, και ο S&P 500 εξασθένησε οριακά κατά 0,09% στις 1.277,46 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442