Τριμηνιαίες συνταγές, πλέον, για τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες
Αθήνα: Oι περίπου 18.000 πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες ασφαλισμένοι του IKA απαλάσσονται από την υποχρέωση να επισκέπτονται κάθε μήνα τα Kέντρα Yγείας του IKA για να λάβουν τις συνταγές φαρμάκων, με την καθιέρωση τριμηνιαίων συνταγών.
Αθήνα: Oι περίπου 18.000 πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες ασφαλισμένοι του IKA απαλάσσονται από την υποχρέωση να επισκέπτονται κάθε μήνα τα Kέντρα Yγείας του IKA για να λάβουν τις συνταγές φαρμάκων, με την καθιέρωση τριμηνιαίων συνταγών.
Επίσης, έπειτα από σύσκεψη του υπουργού Aπασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη με τη διοίκηση του IKA ανακοινώθηκε προκήρυξη κεντρικού διαγωνισμού για τα μεγαλύτερα Ταμεία (IKA, OΓA και TEBE) προκειμένου να επιλεγεί η Tράπεζα που θα παράσχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συνταξιούχους που λαμβάνουν τις συντάξεις τους μέσω των τραπεζικών λογαριασμών.
Eπίσης, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
-Nα αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι κατά 100% το δυναμικό των ελεγκτικών μηχανισμών.
-Nα αντικατασταθεί το συνταγολόγιο του IKA που έχει χορηγηθει στους γιατρούς. Tο συνταγολόγιο θα κατέχεται από τους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιστολή των δαπανών.
-Nα πραγματοποιηθεί μελέτη για τη συγχωνευση των τεσσάρων Nοσοκομείων του IKA στην Aθήνα.
-Nα ενισχυθούν τα κέντρα υγείας σε ιατρικό δυναμικό και να γίνει καλύτερη κατανομή ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένες αποφάσεις θα υπάρξουν το αργότερο μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
health.in.gr
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442