Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Ενδιαφέρον της Ford για συνεργασία με Renault και Toyota

Ενδιαφέρον της Ford για συνεργασία με Renault και Toyota

Ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσε σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές οχημάτων, όπως η Renault και η Toyota, στις οποίες έκανε ήδη κρούση η General Motors.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσε σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές οχημάτων, όπως η Renault και η Toyota, στις οποίες έκανε ήδη κρούση η General Motors.

Μιλώντας στους Times της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ Φορντ τζούνιορ επισήμανε ότι για να επιτύχει μια τέτοιου είδους συνεργασία πρέπει πρώτα η Ford να επιστρέψει στην κερδοφορία, κυρίως, στη βορειοαμερικανική αγορά.

Το 2005, η Ford κατέγραψε στις χώρες της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς) ζημίες 1,2 δισ. δολαρίων.

Από την πλευρά της, η GM, κατά τη διάρκεια των επαφών της με τις Renault και Toyota, δεσμεύτηκε την περασμένη Παρασκευή ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα εξετάσει τα υπέρ της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών είχε προτείνει πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος της GM Κερκ Κερκόριαν.

Πάντως, ορισμένοι αναλυτές είναι της άποψης ότι η Ford μπορεί να συνεργαστεί με μεγαλύτερη επιτυχία με τις Renault και Toyota απ ό,τι η General Motors.

Αλλωστε, όπως επισημαίνουν, η Ford διαθέτει ήδη ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου με το οποίο και μπορεί να ασκεί τον έλεγχο στην ιαπωνική Mazda Motor.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies