Βαρύς ο δικαστικός πέλεκυς για Γιούβε, Λάτσιο, Φιορεντίνα – Μόνη… επιζώσα η Μίλαν
Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποδόσφαιρο της πρωταθλήτριας κόσμου Ιταλίας. Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Τσεζάρε Ρουπέρτο, ανακοίνωσε: «η Γιουβέντους, η Λάτσιο και η Φιορεντίνα θα υποβιβαστούν στη Serie B, ενώ η Μίλαν θα μείνει στη Serie A με -15».
Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποδόσφαιρο της πρωταθλήτριας κόσμου Ιταλίας. Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Τσεζάρε Ρουπέρτο, ανακοίνωσε: «η Γιουβέντους, η Λάτσιο και η Φιορεντίνα θα υποβιβαστούν στη Serie B, ενώ η Μίλαν θα μείνει στη Serie A, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -15 βαθμούς και δεν θα αγωνιστεί στο Champions League».
Την ετυμηγορία είχε προαναγγείλει η έγκυρη αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport: «Η ετυμηγορία θα είναι η εξής: Η Γιουβέντους, η Φιορεντίνα και η Λάτσιο θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία. Η Μίλαν θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, αλλά δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Champions League».
Παράλληλα, η Γιουβέντους ξεκινά το νέο πρωτάθλημα με -30 βαθμούς, η Φιορεντίνα με -12 και η Λάτσιο με -7 βαθμούς.
Επιπλέον, χάνουν και αυτές το δικαίωμα να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες είχαν προκριθεί.
Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τα γήπεδα για πέντε χρόνια.
Ο Φράνκο Καράρο, επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 4,5 ετών.
Μετά την ανακοίνωση των ποινών, οι σύλλογοι έχουν προθεσμία τριών ημερών, προκειμένου να καταθέσουν έφεση στο Ομοσπονδιακό Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει την τελική ετυμηγορία του έως τις 24 Ιουλίου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.