Αισθητή βελτίωση παρουσίασε η τουριστική κίνηση το 2005 σύμφωνα με την ΕΣΥΕ
Αύξηση 10,56% κατέγραψαν οι αφίξεις και 5,16% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ της χώρας μας το 2005, σε σύγκριση με το 2004, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
88
Αύξηση 10,56% κατέγραψαν οι αφίξεις και 5,16% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ της χώρας μας το 2005, σε σύγκριση με το 2004, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις των ημεδαπών αυξήθηκαν κατά 5,6% και των αλλοδαπών κατά 5%. Στις αφίξεις πελατών, παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση στους αλλοδαπούς (13,7%), σε σχέση με τους ημεδαπούς (6,9%).
Κατά τη διάρκεια του 2005, το 45,2% των αφίξεων αφορά ημεδαπούς και το 54,8% αλλοδαπούς, ενώ στις διανυκτερεύσεις, το 26,3% αφορά ημεδαπούς και το 73,7% αλλοδαπούς.
Η συνολική πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), ανήλθε το 2005, σε 58,6%, έναντι 55,6% το 2004.
Τη μεγαλύτερη αύξηση στις πληρότητες εμφανίζουν τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα). Κατά το 2005, το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας είχαν η Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά (78,5%).
Όσον αφορά τις συνολικές διανυκτερεύσεις (περιλαμβανομένων και των κάμπινγκ), διαπιστώνεται ότι τη μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με το 2004 παρουσιάζουν τα Ιόνια Νησιά (55,9%), και ακολουθούν η Θεσσαλία (26,6%), η Κεντρική Μακεδονία (17,2%) και η Πελοπόννησος (14,3%).
Στις αφίξεις, παρατηρείται ότι τη μεγαλύτερη αύξηση, παρουσιάζουν και πάλι τα Ιόνια Νησιά (54,1%), η Θεσσαλία (24,6%), η Κεντρική Μακεδονία (19,8%), η Αττική (18,4%) και η Ήπειρος (14,7%).
Κατά το 2005, το 59,7% του συνόλου των αφίξεων πελατών συγκεντρώθηκε σε τέσσερις Περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Αττική (21,4%), στο Νότιο Αιγαίο (13,8%), στην Κρήτη (12,9%) και στην Κεντρική Μακεδονία (11,6%). Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις, το 58,5% συγκεντρώθηκε σε 3 Περιφέρειες, στο Νότιο Αιγαίο (23,1%), στην Κρήτη (22,6%) και στα Ιόνια Νησιά (12,8%).
«Πρωταθλήτρια» στις αφίξεις τουριστών το 2005 αναδείχτηκε η Γερμανία και δεύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442