Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα και την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς έδωσε στην κυκλοφορία τις δύο σήραγγες που θα διευκολύνουν την είσοδο στην πρωτεύουσα και θα συντομεύσουν τη διαδρομή κατά 20 λεπτά.

53

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα και την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς έδωσε στην κυκλοφορία τις δύο νέες σήραγγες.

Το νέο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθo προς Αθήνα περιλαμβάνει τις δύο νέες σήραγγες «Σκίρων», μήκους 370 μέτρων, και «Θησέας», μήκους 350 μέτρων, με τη μεγαλύτερη διατομή στην Ευρώπη, πλάτους 15 μέτρων. Τα δύο νέα τούνελ θα συντομεύσουν τη διαδρομή κατά περίπου 20 λεπτά.

Παράλληλα, παραδόθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της σήραγγας και διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά την επιθεώρηση του έργου τόνισε: «Η Κακιά Σκάλα τελείωσε, λοιπόν, έγινε Καλή Σκάλα. Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα χαρούμε αυτό το έργο και ειδικότερα όσοι επιβαίνουν στα 70.000 αυτοκίνητα που κάθε Κυριακή του καλοκαιριού επιστρέφουν στην Αθήνα».

Κάνοντας αναφορά στο ιστορικό του έργου, ο κ. Σουφλιάς σημείωσε: «Το έργο της Κακιάς Σκάλας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1999. Εξαιτίας όμως αρχικών κακών μελετών, αλλά και τροποποιήσεων που έγιναν σε αυτές τις μελέτες, άλλαξαν σε ορισμένα σημεία η χάραξη και τα χαρακτηριστικά του δρόμου με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του και μεγάλη υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού του. Από την άλλη πλευρά, το έργο αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα σιδηροδρομικά και οδικά έργα που κατασκευάστηκαν, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα».

Ο Γ.Σουφλιάς επισήμανε: «Δίνοντας σήμερα στην κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα από Κόρινθο προς Αθήνα της Κακιάς Σκάλας ολοκληρώνουμε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο οδικό έργο και τερματίζουμε την πολύχρονη ταλαιπωρία των οδηγών σε αυτό το κομμάτι της Εθνικής Οδού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024