Κανονικά οι άδειες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών πριν τις εκλογές για την ΤΑ
Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της 15ης και 22ας Οκτωβρίου, δεν απαγορεύεται η χορήγηση κανονικών αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
71
Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της 15ης και 22ας Οκτωβρίου, δεν απαγορεύεται η χορήγηση κανονικών αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ορίζεται επίσης ότι το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκούν μόνο όσοι εκλογείς είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας και ότι η άσκηση του δικαιώματος αυτού είναι υποχρεωτική.
Εξάλλου, στο δήμο ή την κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίζουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί, εν αντιθέσει με τα ισχύοντα των βουλευτικών εκλογών.
Δικαστικοί, δημόσιοι πολιτικοί υπαλληλοι, στρατιωτικοί, καθώς και υπαλληλοι οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που την ημέρα της ψηφοφορίας δεν διαμένουν στο δήμο ή στην κοινότητα που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα λαμβάνουν ειδική άδεια για να μεταβούν στο δήμο ή στην κοινότητα που ψηφίζουν.
Τα ίδια εφαρμόζονται αναλόγως και για το προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Τα παραπάνω ισχύουν και για τις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε αλλά με περιορισμούς το πέρασμα της Ράφα, έπειτα από δύο χρόνια
- «Λεπτομέρειες για Σαχαμπό στην ΑΕΚ – Αυτό είναι το συμβόλαιο του» (pic)
- Λιβάνιος: Με ηλεκτρονική ψήφο οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Στο τραπέζι η άρση μονιμότητας στο δημόσιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.02 – 07.02.2026]
- Έγινε ξανά ανταλλαγή ο Σρέντερ: Δεύτερος στην ιστορία του NBA (pic, vid)
- Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, πιο ευάλωτοι στον Τραμπ απ’ ότι οι υπόλοιπες χώρες

