Εγκαίνια για τη νέα μονάδα εντατικής θεραπείας παιδιών στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, που ανακαινίστηκε πλήρως στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
38
Η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, που ανακαινίστηκε πλήρως στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Χρειάστηκαν τρεισίμισι μήνες για να ανακαινιστεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια λειτουργίας της είχε φιλοξενήσει 4.187 παιδιά, όπως είπε ο διευθυντής της Ι.Παπαδάτος στην ομιλία του.
Οκτώ κλίνες με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, που θα ζήλευαν και μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία, διατίθενται πλέον στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», για να εξυπηρετήσουν τα πιο δύσκολα και σοβαρά περιστατικά παιδιών, που η ζωή τους κινδυνεύει.
Η νέα μονάδα είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Συλλόγου Πνοή.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, ανιψιό του Σταύρου Νιάρχου, καθώς και στον πρόεδρο του Συλλόγου Πνοή Ιωάννη Νικολαΐδη.
Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι και ο ίδιος εμπιστεύτηκε στα δημόσια νοσοκομεία «Παίδων» την υγεία των παιδιών του και ανέφερε ότι το έργο αυτό θα καλύψει με τον πιο σύγχρονο τρόπο τις ανάγκες που προκύπτουν στον τομέα της εντατικής θεραπείας παιδιών.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των δωρητών είπε ότι αναδεικνύει το σύγχρονο κοινωνικό πρόσωπο της πατρίδας μας. Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι τα δέκα χρόνια παρουσίας του ιδρύματος στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 250 εκατ. δολάρια για τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία και την υγεία.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, εκπρόσωποι του πολιτικό και ιατρικού κόσμου καθώς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442