Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων
Με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε και τυπικά την Τετάρτη το ζήτημα της εφαρμογής του νέου ενιαίου ωραρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η εφαρμογή του νέου ωραρίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2006.
71
Με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε και τυπικά την Τετάρτη το ζήτημα της εφαρμογής του νέου ενιαίου ωραρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σε πνεύμα συναίνεσης με την ΑΔΕΔΥ, η εγκύκλιος εφαρμογής της απόφασης εστάλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών για το κοινό, το οποίο θα είναι το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι, θα είναι 09:00-15:00, ενώ οι υπάλληλοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα ωράρια 07:30-15:00 και 09:00-16:30. Η εφαρμογή του ωραρίου αυτού αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2006.
Όπως αναφέρει στην εισηγητική έκθεση ο υπουργός Εσωτερικών, αφορμή για την καθιέρωση του νέου ωραρίου αποτέλεσαν η ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών, η εναρμόνιση της λειτουργίας των υπηρεσιών με εκείνη των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και η διευκόλυνση των υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις.
Οι υπάλληλοι, σημειώνεται, με δήλωσή τους, που θα υποβάλλουν το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου κάθε έτους, θα δηλώσουν το ωράριο το οποίο επιθυμούν να ακολουθήσουν και η δήλωσή τους αυτή είναι «ανέκλητη». Ο λόγος της επιλογής ωραρίου προσέλευσης είναι η αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών κ.λπ..
Επίσης, στην απόφαση αναφέρονται οι υπηρεσίες που εξαιρούνται από το νέο ωράριο, όπως οι υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, τα ΚΕΠ κ.ά..
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442